Koulutuskentän muutokset luovat tarpeen uusille pedagogisesti osaaville opettajille

Haaga-Helian opettajankoulutuksesta valmistuu vuosittain ammatillisia opettajia, erityisopettajia ja opinto-ohjaajia. Lisäksi englanninkielisestä koulutusohjelmasta valmistuu ammatillisia opettajia.

Omena, tabletti ja kirja opettajan pöydällä
Uutinen

Body

Valmistujaisia vuoden kestävistä koulutusohjelmista juhlitaan Haaga-Heliassa toukokuun ensimmäisellä viikolla. Yhteensä opettajankoulutuksesta valmistuneita on tänä vuonna lähes 200.

Hyviä opettajia tarvitaan

Uudet opettajat, erityisopettajat ja opinto-ohjaajat valmistuvat koulutuselämään, jossa on tapahtunut ja tapahtuu jatkuvia muutoksia. Viime vuonna eduskunta päätti oppivelvollisuuden laajentamisesta; korkeakouluissa puolestaan opiskelijamäärät kasvavat ja opiskelupaikkoja avataan lisää.

Monet opiskelevat kokonaan uuden ammatin myöhemmällä iällä tai haluavat päivittää jo olemassaolevaa osaamista työssäkäynnin ohessa. Jatkuva oppiminen on kaikkien huulilla.

 - Koulutuksen alueella tarvitaan nyt uusia pedagogisesti taitavia opettajia. Oppimisen korkea laatu ei onnistu ilman ammattitaitoista työvoimaa, painottaa Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Jari Laukia.

Opettajuutta myös arvostetaan

Ammatilliseen opettajankoulutukseen hakeutuu jo opettajana toimivia, joilta puuttuu muodollinen opettajan pätevyys, sekä myös opettajiksi aikovia.

Mielikuvat opettajankoulutuksesta ovat viime vuosina olleet myönteisiä. Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan vetovoimaa vahvistavat käsitykset opettajan työn luonteesta ja merkityksestä yhteiskunnalle.

Linkit

Ammatillinen opettajankoulutus (Haaga-Helia)

Opettajankoulutuksen vetovoima. Opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisuja 2020:26.