Kohtuutta etsimässä -webinaarissa 19.4.2023 klo 12–15 etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa

Tuntuuko vaatimuksia olevan liikaa ja nouseeko stressi opinnoissa välillä liian korkealle? Pitääkö samalla käydä töissä, olla itseohjautuva, näyttää hyvältä ja suorittaa kaikki tavoiteajassa – ja pelastaa maailma? Opiskelijoiden mielenterveyspäivän Kohtuutta etsimässä -webinaarissa 19.4.2023 klo 12–15 etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa ja puhutaan siitä, mitä opiskelijat, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä, jotta yksilölle ei tule sietämättömiä paineita.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Pääset mukaan webinaariin YTHS:n YouTube-kanavan (@YTHSvideo) etusivulta tai suoralinkillä. Tilaisuuden aikana voit osallistua keskusteluun chatin kautta.

Rimaa kannattaa laskea

Pääpuhujana kuulemme kasvatustieteilijä, filosofi ja tietokirjailija Juha T. Hakalaa. Hakala pohtii puheenvuorossaan, miksi kohtuus kannattaa ja miksi rimaa olisi hyvä laskea – edes joskus.

“Meissä on paljon tunnollisia suorittajia. Kilttejä puurtajia, jotka taputtavat itseään olalle vain nappisuorituksesta. Eli, kovin harvoin”, Hakala miettii ja lisää: “Riittäisikö ihan vain kyllin hyvä?”

Katso ohjelma kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme ja laita tapahtuma kalenteriisi.

Mikä on Opiskelijoiden mielenterveyspäivä?

Järjestämme Kohtuutta etsimässä -webinaarin osana Nyyti ry:n koordinoimaa Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa, jota vietetään 19.4.2023 ja koko viikon 16 ajan. Tämänvuotisena kampanjateemana on kohtuus. Vuosittain järjestettävän kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto. Nyyti ry päivittää kampanjan sisältöjä verkkosivuilleen.