Kela: Korkeakouluopiskelijat voivat nyt maksaa vuoden 2023 terveydenhoitomaksun

Läsnä olevaksi ilmoittautuneet ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat lukukausittain terveydenhoitomaksun Kelalle. Vuonna 2023 maksu on 36,80 euroa lukukaudessa. Maksun voi maksaa jo nyt.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi maksavat lukukausittain terveydenhoitomaksun Kelalle. Vuoden 2023 maksu on 36,80 euroa lukukaudessa, ja se on mahdollista maksaa jo nyt. Koko kalenterivuoden eli kevät- ja syyslukukauden maksun voi maksaa kerralla.

Maksusta ei lähetetä erillistä laskua, vaan se täytyy maksaa oma-aloitteisesti OmaKelassa. Maksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Kevätlukukauden maksun eräpäivä on 31.1., jos opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi siihen mennessä.

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä, Kela lähettää muistutuksen. Jos opiskelija maksaa terveydenhoitomaksun eräpäivän jälkeen, hänen täytyy maksaa myös 5 euron viivästymismaksu.

Opiskelijan ei kuitenkaan tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua, jos hänen sosiaaliturvastaan vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti.

Lähde: Kela

Lue Kelan tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Kelan verkkosivuilta löytyy tarkemmat ohjeet terveydenhoitomaksun maksamiseen.