Kansainvälisen AMK-valintakokeen toinen vaihe järjestetään 2.–16.3.2022

Kansainvälinen AMK-valintakoe (International UAS Exam) järjestetään kaikkien ammattikorkeakoulujen yhteisenä sähköisenä valintakokeena.

Kuvituskuva opiskelijat Haagassa
Uutinen

Body

International UAS Exam koostuu kahdesta vaiheesta. Valintakokeen ensimmäinen vaihe (kirjallinen koe) järjestettiin 9.2.2022, ja siihen osallistui yhteensä noin 12 000 hakijaa.

Ensimmäisen vaiheen kokeesta hyväksytyn tuloksen saaneet hakukelpoiset hakijat (noin 7200 hakijaa) kutsutaan ryhmähaastatteluun eli valintakokeen toiseen vaiheeseen. Haaga-Helia kutsuu ryhmähaastatteluun lähes 600 hakijaa.

Myös toisen vaiheen ryhmähaastattelu on kaikille koulutusaloille yhteinen. Hakija osallistuu vain yhteen ryhmähaastatteluun.

Ryhmähaastattelut ovat 2.3.2022–16.3.2022. Hakija saa ohjeet, ajankohdan ja Zoom-linkin ryhmähaastatteluun sähköpostiinsa noin viikkoa ennen haastattelua.

Ryhmähaastattelu sisältää ryhmäkeskustelun ja kirjallisen osion. Keskustelussa hakijat keskustelevat heille annetusta aiheesta pienessä ryhmässä, ja kirjallisessa osiossa tuotetaan lyhyt esseetyyppinen teksti englannin kielellä. Koko ryhmähaastattelun kesto on 60 minuuttia.

Lisätietoja kansainvälisen AMK-valintakokeen toisesta vaiheesta on UASinfon verkkosivuilla.

Valintamenettelyihin liittyvät kysymykset voi osoittaa Haaga-Helian hakijapalveluihin admissions@haaga-helia.fi.