Kansainvälinen COMPASS-konferenssi keräsi yli 200 osallistujaa Haaga-Heliaan

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu isännöi COMPASS-konferenssia 4.-5.10.2023. Tapahtuma keräsi yhteen yli 220 osallistujaa Ulysseus partnerikorkeakouluista ja muualta maailmasta. 

compass conference group picture
Uutinen

Body

Tutkimuksen ja innovaation metataitoja kehittämässä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu isännöi onnistuneesti COMPASS-konferenssia 4.-5.10.2023. 
Tapahtuma keräsi yhteen yli 220 osallistujaa Ulysseus partnerikorkeakouluista ja muualta maailmasta. COMPASS-konferenssin kantavana teemana oli tutkimuksen ja innovaation metataidot. Tapahtuma tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden tutkijoille, erityisesti nuorille tohtoriopiskelijoille, verkostoitua, syventää yhteistyötä ja keskustella keskeisistä EU:n tutkimus- ja innovaatiohaasteista, jotka ovat myös Ulysseus-innovaatioekosysteemin keskiössä.
 

Yhteinen näkemys tulevaisuudesta

Salla Huttunen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vararehtori avasi tilaisuuden ja toivotti yleisön tervetulleeksi. Puheessaan hän korosti metataitojen, kuten eettisen johtajuuden, joustavuuden, luovuuden ja uteliaisuuden, merkitystä tutkijoille. Puheessa nousi esiin myös verkostoitumisen merkitys, johon COMPASS-konferenssi tarjosi erinomaisen mahdollisuuden. 

Carmen Vargas, Sevillan yliopiston vararehtori ja Ulysseuksen pääkoordinaattori, esitti kattavan katsauksen Ulysseus Eurooppa-yliopiston nykytilanteeseen, tulevaisuuteen ja COMPASS-projektiin. Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen piti ajatuksia herättävän puheen aiheesta "Tutkimus ja innovaatiot vaikeina aikoina". Hän korosti, että tieteen on oltava entistä monitieteellisempää näinä epävarmoina aikoina. Ulysseus Eurooppa-yliopiston yhtenä keskeisenä tavoitteena onkin edistää monitieteistä yhteistyötä.

Monipuolista tutkimusta ja taitojen vahvistamista

COMPASS-konferenssissa esiteltiin yli 80 tutkimuspaperia, jotka kaikki liittyivät Ulysseuksen innovaatiohubien teemoihin aina kestävästä energiasta digitalisaatioon. Paperiesitykset korostivat Ulysseus Eurooppa-yliopiston tutkimustyön laajuuutta ja sen sitoutumista EU:n keskeisiin haasteisiin. 

Konferenssin toisena päivänä järjestettiin useita työpajoja elintärkeistä metataidoista mm. yrittäjyydestä, EU-projektirahoituksesta ja itseohjautuvuudesta. Osallistujat saivat matkaansa käytännön työkaluja ja arvokasta tietoa, joita he voivat hyödyntää akateemisella urallaan ja sen ulkopuolella.

Valoisampi tulevaisuus yhteistyön kautta

COMPASS-konferenssi osoitti jälleen toteen Ulysseus Eurooppa-yliopistoallianssin voiman ja sen jäsenten sitoutuneisuuden. Ulysseus on enemmän kuin pelkkä verkosto; se on ohjaava voima innovaation, yhteistyön ja valoisan tulevaisuuden takana tutkijoille ympäri Eurooppaa ja maailmaa.

Lue lisää konferenssista (englanniksi)

Ulysseus Eurooppa-yliopisto

ULYSSEUS EUROPEAN UNIVERSITY

Ulysseus Eurooppa-yliopistoallianssi on yksi 50 Eurooppa-yliopistosta Euroopassa. Ulysseuksessa on mukana kuusi korkeakoulua: Sevillan yliopisto Espanjasta (hanketta koordinoiva korkeakoulu), Genovan yliopisto ItaliastaUniversité Côte d’Azur Ranskasta, Košicen tekninen yliopistoMCI (The Entrepreneurial School®), Itävallasta sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Suomesta. COMPASS on Ulysseuksen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan lippulaiva ja sille on myönnetty erillinen H2020-rahoitus. 

Kaksi uutta partneria: Münsterin yliopisto Saksasta ja Montenegron yliopisto Montenegrosta liitetään täysivaltaisiksi jäseniksi seuraavan rahoituskauden alkaessa marraskuussa 2023.

 

Ulysseus compass
Ota yhteyttä
Ana
Timonen
projektipäällikkö
Project Manager
+358 294471221
Ana.Timonen@haaga-helia.fi