Kaikki Haaga-Helian opinnäytetyöt tallennetaan Theseukseen 18.1.2022 alkaen – käyttörajattu kokoelma korvaa HHthesiksen

Haaga-Helian johtoryhmä on päättänyt, että Haaga-Helia ottaa käyttöön Theseuksen käyttörajatun kokoelman. Se korvaa Haaga-Helian oman HHthesiksen 18.1.2022 alkaen.

kuvitus
Uutinen

Body

Mitä eroa on Theseuksen avoimella ja käyttörajatulla kokoelmalla?

Theseuksen avoimessa kokoelmassa opinnäytetyö on luettavissa kokonaan pdf-muodossa. Käyttörajattuun kokoelmaan tallennettua opinnäytetyötä voi lukea vain Haaga-Helian sisäverkossa, samaan tapaan kuin HHthesikseen tallennettua työtä. Opinnäytetyön metatiedot ja tiivistelmä ovat kummassakin kokoelmassa avoimesti saatavilla.

Theseuksen käyttörajattu kokoelma on tarkoitettu töille, joita ei voi tallentaa julkiseen Theseus-verkkokirjastoon toimeksiantajan kiellon vuoksi. Opinnäytetyö on kuitenkin aina julkinen asiakirja, joka ei voi sisältää salattuja osia. Kenellä tahansa on oikeus pyytää se luettavaksi. Kun opiskelija tallentaa työn Theseuksen käyttörajattuun kokoelmaan, hän huolehtii siitä, että työssä, sen tiivistelmässä tai muissa metatiedoissa ei ole esimerkiksi liikesalaisuuteen liittyviä tietoja. Opiskelijoiden Mynetissa oleva erillinen ohje antaa tarkempia ohjeita liike- ja ammattisalaisuuksien käsittelystä opinnäytetöissä.

Haaga-Helia kannustaa avoimuuteen

Haaga-Helia on allekirjoittanut avoimen tieteen julistuksen ja kannustaa sekä henkilökuntaa että opiskelijoita avoimeen julkaisemiseen. Haaga-Helian opinnäytetyöt julkaistaan pääsääntöisesti Theseuksen avoimessa kokoelmassa.

Mitä tapahtuu HHthesis-verkkokirjastolle?

Uusia opinnäytetöitä ei enää tallenneta HHthesikseen 18.1.2022 alkaen. HHthesikseen jo tallennetut työt säilyvät HHthesiksessä, josta ne ovat edelleen luettavissa Haaga-Helian sisäverkossa. HHthesikseen jo tallennettuja töitä ei siirretä Theseuksen käyttörajattuun kokoelmaan.