HOK-Elanto ja Haaga-Helia sinetöivät yhteistyön partnerisopimuksella

Yhteistyövuosien jälkeen HOK-Elannosta tuli virallisesti Haaga-Helian partneri. Osapuolten välillä solmittiin partnerisopimus Pasilan kampuksella 23.8.2023.

Partneritapaaminen HOK-Elanto
Uutinen

Body

HOK-Elanto on tehnyt yhteistyötä aiemmin etenkin toisen asteen oppilaitosten kanssa, ja nyt oli oikea aika aloittaa partneriyhteistyö virallisesti myös ammattikorkeakoulun kanssa. Haaga-Helia oli looginen valinta yhteistyökumppaniksi yhteisen historian takia.

Henkilöstön kehittämispäällikkö Kaarlo Virtanen HOK-Elannosta kertoo, että  Haaga-Helian ja HOK-Elannon yhteistyö on jo itse asiassa monivuotista.

– Partnerisopimus oli viimeinen sinetti kaikelle. Pyrimme partneruuden myötä vahvistamaan HOK-Elannon brändin tunnettuutta Haaga-Helian opiskelijoiden keskuudessa. Toki näemme tämän partneruuden olevan myös tärkeää ennakoivan rekrytoinnin tekemistä, kun yhdessä Haaga-Helian kanssa kasvatamme tulevaisuuden huippuosaajia, Virtanen visioi.

Sopivat vastinparit

Yhteistyöllä Haaga-Helian kanssa on monia vahvuuksia yrityksen, jonka suurimmat toimialat ovat päivittäistavarakauppa sekä ravintolat, näkökulmasta.

– Haaga-Helian liiketalous ja restonomikoulutus ovat juuri sopivia vastinpareja toimialoille, joilla toimimme. Lisäksi HOK-Elannon omistajapalvelut ovat tärkeä liiketoiminta ammattikorkeakouluopiskelijoiden vinkkelistä, toteaa Virtanen.

Virtanen kertoo, että yritys toivoo, että yhteistyön myötä HOK-Elannon tunnettuus monipuolisena työnantajana sekä vastuullisena yhteiskunnallisena toimijana korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa vahvistuu. HOK-Elannossa työtä voi tehdä monilla eri toimialoilla kaupasta ravintolaan ja asiakasomistajapalveluista monipuolisiin asiantuntijatehtäviin toimistolla.

– Uskomme, että tiiviin yhteistyön myötä löydämme erinomaisia mahdollisuuksia opiskelijoiden työllistymiseen ja työharjoitteluihin HOK-Elannolle. Yhteistyö tuo mukanaan myös upeita mahdollisuuksia yhteiselle kehittämiselle muun muassa erilaisten projektien myötä. Hyödynnämme tätä yhteistyötä myös nykyisen henkilökuntamme täydennyskouluttamisessa.

Yhteistyö konkretisoituu alussa erityisesti Haaga-Helian Pasilan kampuksella, johon tulee HOK-Elannon oma nimikkoluokka. Alkusyksystä lähtien yritys osallistuu Haaga-Helian opintojaksoille, luennoille ja tapahtumiin. Vastavuoroisesti Haaga-Helian lehtori tulee kouluttamaan HOK-Elannon asiantuntijoita projektiosaamiseen liittyen.

Kuva: HOK-Elannon henkilöstön kehittämispäällikkö Kaarlo Virtanen ja viestinnän asiantuntija Annika Ryynänen vierailivat tapaamassa haagahelialaisia Pasilan kampuksella 23.8.2023. Partnerisopimus allekirjoitettiin rehtori Minna Hiilloksen kanssa.

HOK-ELANTO

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat yli 660 000 asiakasomistajaa. HOK-Elanto on yksi alueensa tärkeimmistä työllistäjistä. Yrityksessä työskenteleekin lähes 7000 eri alojen ammattilaista.

HOK-Elannon toimialue kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, ravintoloita, ABC-asemia ja muita toimipaikkoja alueella on yli 400. Työntekijöitä on lähes 7000, ja liikevaihtoa oli viime vuonna 2,4 miljardia euroa.