HHBIC 2020 ylitti odotukset - yrittäjyyttä paremman tulevaisuuden puolesta

Haaga-Helia ammattikorkeakoululla järjestettiin 17.-18. marraskuuta täysin virtuaalinen Business Innovation Conference 2020 (HHBIC) -tapahtuma. Pääpuhujina olivat Tampereen yliopiston innovaatiojohtaja Taru Pilvi sekä yrittäjyyden ja innovaatioiden professori Paul Jones Swansean yliopistosta.

Haaga-Helia Business Innovaction Conference 2020 - ilmakuva Helsingistä, jossa teksti mustalla ja valkoisella
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjesti marraskuussa kansainvälisen Business Innovation Conference 2020 (HHBIC) -tapahtuman teemalla Entrepreneurship for a better future (suom. Yrittäjyys paremman tulevaisuuden puolesta).

Tapahtuman pääpuhujina olivat Tampereen yliopiston innovaatiojohtaja Taru Pilvi sekä yrittäjyyden ja innovaatioiden professori Paul Jones Swansean yliopistosta.

Soveltavaa tutkimusta sekä yrittäjyyttä notkeasti yhdistellyt HHBIC tarjosi osallistujille ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisten tutkijoiden kanssa. Kaikkiaan konferenssi toi yhteen noin 70 yrittäjyyden asiantuntijaa ja tutkijaa eri puolilta maailmaa.

Samalla tapahtuma toimi myös alustana tuoreimpien yrittäjyyttä koskevien tutkimusten julkaisemiseen. Konferenssiin lähetettiin kaikkiaan yli 40 tieteellisesti vertaisarvioitua artikkelia ja abstraktia.

HAAGA-HELIASSA tehtävä tutkimus- ja kehittämistyö on ottanut viime vuosina valtavia harppauksia eteenpäin. Toiminta on nykyään entistä tavoitteellisempaa ja varsinkin soveltava tutkimus on tuottanut vaikuttavia ratkaisuja käytännön haasteisiin.

Haaga-Helian TKI-kehittämispäällikkö ja HHBIC:in järjestelyvastaava Sirpa Holmström kertoo konferenssin olevan erinomainen esimerkki Haaga-Helian henkilöstön ammattitaidosta ja kyvystä tehdä rajoja ylittävää yhteistyötä.

Tapahtuman järjestelyyn osallistui haagahelialaisia niin opetus-, opiskelija- ja tutkimuspuolelta kuin AV-palveluista ja viestinnästäkin. 

— Voin katsoa konferenssia tyytyväisenä ja leuka pystyssä. Tämä kaikki on onnistuneen tiimityön tulosta, hän sanoo. 

Hölmströmin mukaan ammattikorkeakoulun sisäisen tutkimuskulttuurin vahvistamisen lisäksi konferenssin yhteydessä syntyi myös uudenlainen verkkotapahtumien konsepti, jota tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa.

KONFERENSSIN suunnittelusta vastannut TKI-johtaja Satu Koivisto kertoo HHBIC:in järjestämisen olleen mielenkiintoinen matka. Tavoitteena oli rakentaa akateeminen, soveltavan tutkimuksen konferenssi, joka tuo esille Haaga-Heliassa tehtävää soveltavaa tutkimusta sekä tukee alan kansainvälistä verkostoitumista, ja siinä myös onnistuttiin.

— Meillä on tehty jo pitkään tutkimustyötä, jolla on laaja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Siksi onkin todella hienoa, että pystymme tuomaan vahvuutemme esiin myös kansainvälisessä tiedeyhteisössä, hän toteaa.

Holmströmin tavoin myös Koivisto on kiitollinen konferenssitiimille sen työpanoksesta. 

Lisäksi hän haluaa kiittää vielä erikseen konferenssiassisteina toimineita opiskelijoita sekä Liikesivistysrahastoa, jonka taloudellinen tuki teki tapahtuman järjestämisestä mahdollista.