Hei Master-opiskelija! Pakkaa laukkusi ja hae mukaan Sveitsin CERN:issä järjestettävään Bootcampiin

Haluaisitko viettää kesäkuussa viikon Sveitsissä, jossa pääset ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita palvelumuotoilun keinoin? Jos vastasit kyllä, niin hae välittömästi mukaan ensi kesänä järjestettävään CERN Bootcampiin! Hakuaika päättyy maanantaina 31. tammikuuta.

Opiskelijoita opiskelemassa CERN Bootcampissa Sveitsissä
News article

Body

Sveitsissä järjestettävä CERN BootCamp on YAMK-opiskelijoille tarkoitettu opintokokonaisuus (10 op), joka on kehitetty yhteistyössä CERN:in, oppilaitosten ja yritysten kanssa.

Bootcamp rakennetaan aina vuosittain vaihtuvien teemojen ympärille.

Opintokokonaisuuden ideana on, että opiskelijat pääsevät Sveitsiin ratkomaan aitoja yhteiskunnallisia haasteita, ja luovat niihin uusia ratkaisuja palvelumuotoilun menetelmin.

Toteutukselle valitaan yhteensä 21 Haaga-Helian, Metropolian ja Laurean opiskelijaa. Lisäksi toteutuksella on mukana 2-5 opiskelijaa Helsingin yliopistosta tai sen kumppaniyliopistoista.

Haku on auki vain tammikuun ajan, joten kannattaa olla nopea liikkeissään!

Teemat

Vuoden 2022 Bootcampin teemat liittyvät kolmeen YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen. Käsiteltävät tavoitteet valitaan osallistujien mieltymyksen mukaan viiden ennalta määritellyn tavoitteen joukosta:

Bootcampilla kehitetyt ratkaisut linkitetään yhteen myös ATTRACT-ohjelman teknologian kanssa, joka kokoaa yhteen eurooppalaisen tutkimuskentän merkittävimpiä saavutuksia.

ATTRACT-ohjelman tavoitteena on luoda täysin uusi eurooppalainen avoimen innovaation malli, jonka vaikutukset tulevat lisäämään paitsi työpaikkoja myös vaurautta Euroopassa.

Bootcampin toteutus

Sveitsissä kesäkuussa järjestettävä koulutus koostuu:

• Kick-off päivät Laurean Leppävaaran kampuksella 25.-26.3.2022 klo 9-16.30:
• Intensiiviviikko Genevessä, Sveitsissä 6.-11.6.2022   

Lähtö Geneveen on sunnuntaina 5.6.2022. Koko ryhmä lentää samalla lennolla, eikä henkilökohtaisten matkajärjestelyjen teko ole valitettavasti mahdollista. Kickoff-päivien ja intensiiviviikon lisäksi toteutukseen kuuluu ennakkotehtäviä sekä reflektoiva tehtävä, joka suoritetaan Genevessä vietetyn viikon jälkeen.

Koronatilanne ja tuvallisuusohjeet

Heikentynyt COVID-19 -tilanne voi vaikuttaa Sveitsin matkaan sekä CERN:iin pääsyyn. Lisätietoja Sveitsiin matkustamisesta löytyy Sveitsin viranomaisten sivuilta osoitteesta: https://hse.cern/covid-19-information

Huomioithan, että ohjeistukset voivat muuttua nopeallakin aikataululla, jonka vuoksi myös matka- ja opintojaksosuunnitelmat voivat myös muuttua.

CERN vaatii negatiivisen koronatestituloksen kaikilta Bootcampiin osallistuvilta tahoilta. Vaatimus koskee myös henkilöitä, joilla koronapassi.

Kustannukset

CERN Bootcampin matkakustannukset lentojen ja majoitusten osalta katetaan pääosin ammattikorkeakoulujen/yliopiston toimesta. Genevessä majoitus tulee tapahtumaan CERN:in hostellissa.

Koulutukseen osallistuvat vastaavat itse omista ruokailukuluista (aamiainen, lounas ja päivällinen omien valintojensa mukaan) sekä julkisten liikennevälineiden käytöstä, joita hyödynnetään sidosryhmävierailujen ja muun alueella tapahtuvan liikkumisen mahdollistamiseksi.

Hakuaikataulu

  • Hakuaika 14.1.-31.1.2022. Hakulomake sulkeutuu 31.1. klo 23.59.
  • Opiskelijoiden ennakkovalinta 11.2.2022. 
  • Ryhmähaastattelut: 3.3.2022 klo 12-18 (Haaga-Helian Pasilan kampus). 
  • Lopullinen opiskelijavalinta tehdään viimeistään 6.3.2022

Lopullinen opiskelijavalinta tehdään opiskelijan henkilökohtaisen opintomenestyksen, opintojen vaiheen sekä hakulomakkeelle täytettyjen tietojen perusteella. Lisäksi valinnoissa huomioidaan motivaatio opintokokonaisuutta kohtaan, vuorovaikutustaidot sekä menestys ryhmäkeskusteluissa.

Myös opiskelijaryhmän monialaisuuteen kiinnitetään huomiota.

Hae koulutukseen tämän linkin kautta:

https://www.lyyti.fi/reg/CERN_Bootcamp_2022

Tarkistathan vielä ennen hakemista, että pystyt osallistumaan niin hakuprosessiin, kickoff-päiviin kuin intensiiviviikkoon Sveitsissäkin. Jos et voi osallistua johonkin edellä mainituista tapahtumista, niin valitettavasti sinua ei voida valita mukaan toteutukselle.

Lisää tietoa

Jos sinulla nousi kysymyksiä, niin voit ottaa yhteyttä yhteyshenkilöömme:

Kehityspäällikkö Sanna Heiniö

sanna.heinio@haaga-helia.fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Lisäksi voit tutustua viime vuoden CERN Bootcampiin linkin takaa löytyvästä blogista:

 

Ota yhteyttä
Sanna
Heiniö
Kehityspäällikkö
+358 294471452
Sanna.Heinio@haaga-helia.fi