Haagahelialaisia opiskelijoita osallistui Porvoo Campus 10 vuotta -hybriditapahtumien järjestämiseen

Porvoo Campuksen 10-vuotisjuhlavuosi tulee pian päätökseen. Kampuksen pyöreitä vuosia on juhlittu monella tapaa pitkin vuotta. Hybriditapahtumien järjestämisestä oli vastuussa Events by Haaga-Helia ja haagahelialaisia opiskelijoita. Hybriditapahtumat ovat pandemian myötä tulleet jäädäkseen, mihin Haaga-Helia on opetuksessaan ketterästi reagoinut.

Porvoo Campus 10-v. juhlat. Vieraat istuvat lavan edessä turvavälejä noudattaen.
News article

Body

Kuva: AJ Tuomela

Keskiviikkona 17.11. Porvoon kampuksella järjestettiin 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sidosryhmätapahtuma. Iltapäivän aikana verkostoiduttiin ja kuultiin puheenvuoroja muun muassa tulevaisuuden työstä ja osaavasta ja elinvoimaisesta Itä-Uusimaasta. Opiskelijoiden tapahtuma keskiviikkona 1.12. painottui toiminnallisiin leikkimielisiin työpajoihin ja kakkukahveihin. Molempia tapahtumia yhdisti niiden hybridiys.

Hybriditapahtumat ovat koronavuosina tulleet kaikille tutuksi, mikä näkyy myös Haaga-Helian tapahtumatuotannon koulutuksen tarjonnassa ja opiskelijoiden arjessa. Uuteen normaaliin on sopeuduttava, ja opiskelijat pääsevät jo opintojen aikana mukaan järjestämään hybriditapahtumia.

Haastavaa mutta opettavaista

Keskiviikon 17.11. sidosryhmätapahtuman projektipäällikkö, toisen vuoden Tourism and Event Management -opiskelija Emmi Sarajärvi kuvailee hybriditapahtuman järjestämistä haastavaksi mutta opettavaiseksi.

– Haasteita se aiheutti esimerkiksi se, että livestriimin järjestäminen vaatii ylimääräisiä käsipareja ja hybriditapahtumaa varten tarvittavat laitteet ovat hyvin erilaiset kuin livetapahtumassa.

Toisen vuosikurssin Tourism and Event Managementin opiskelija Essi Mahlakaarto toimi projektipäällikkönä keskiviikon 1.12. tapahtumassa. Hän yhtyy Sarajärven kommenttiin siitä, että hybriditapahtuman järjestäminen oli antoisaa.

– Hybriditapahtuman järjestäminen oli erittäin opettavainen kokemus, joka valmisti varmasti tulevaisuuden työelämään. Opin monia asioita esimerkiksi siitä, mitä pitää ottaa huomioon, että tapahtuma saadaan sujumaan samanaikaisesti sekä tapahtumapaikalla että verkossa, Mahlakaarto toteaa.

Opiskelijat olivat tiiviisti koko tapahtumanjärjestämisen prosessissa mukana. Events by Haaga-Helian vastuuhenkilö, tapahtumatuotannon lehtori Monika Birkle kertoo, että Porvoo Campus 10-v. -tapahtumien järjestäminen oli monipuolinen oppimiskokemus opiskelijoille: heidän päävastuunaan oli suuri osa markkinoinnista, ohjelmasta ja puhujien briiffauksesta. Sen lisäksi, että se oli opiskelijaryhmän ensimmäinen hybriditapahtuma, he myös loivat käsikirjoituksen sekä live- että etätapahtumalle.

Tapahtumatuotannon tulevaisuuden ammattilaiset uskovat, että tapahtuma-ala herää taas henkiin

Positiivista on, että opiskelijat näkevät poikkeusajoista huolimatta tapahtuma-alan tulevaisuudessa valoa. Mahlakaarto toteaa uskovansa vahvasti tapahtuma-alan tulevaisuuteen ja siihen, että se herää jälleen henkiin jopa suurempana kuin ennen pandemiaa.

Tapahtumien paluu on jo nyt havaittavissa.

– Itse työskentelen tällä hetkellä kahdelle eri yritykselle keikkatyöläisenä tapahtumissa, ja huomaan, että tapahtumat ovat jälleen tulossa takaisin, sillä saan työkutsuja joka päivä, Sarajärvi kertoo.

Hybriditapahtumat ovat todennäköisesti tulleet jäädäkseen. Sarajärvi ja Mahlakaarto näkevät sen hyvänä asiana, sillä ne mahdollistavat monelle osallistumisen myös sijainnista riippumatta. Hybriditapahtuma ei kuitenkaan täysin korvaa livetapahtumaa.

– Minulle Porvoon kampuksen juhlista jäi mieleen ihmisten ilo taas tulla paikan päälle osallistumaan tapahtumiin. Saimme todella hyvää palautetta myös siitä, kuinka pystyimme järjestämään tapahtuman koronaturvallisesti, Sarajärvi kertoo.

Opiskelijat ovat sitä mieltä, että Haaga-Helian tapahtumatuotannon opinnot vastaavat hyvin niin nykyisiin kuin tulevaisuudenkin tarpeisiin.

– On hienoa, että pääsemme Haaga-Heliassa oppimaan ja kerryttämään tietotaitoa siitä, miten tulevaisuuden tapahtumia rakennetaan, Mahlakaarto summaa.

Hymyileviä opiskelijoita Porvoo Campuksen lavalla.
Kuva: Mikhail Shalagin
Ota yhteyttä
Monika
Birkle
lehtori
+358 294471600
Monika.Birkle@haaga-helia.fi