Haaga-Helian yhteistyö Urheilutoimittajain Liiton kanssa syvenee podcast-sarjan myötä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Urheilutoimittajain Liitto aloittivat yhteistyön, jonka kuuluvimpana elementtinä on urheilumaailmaan syventyvä Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcast-sarja. Podcastit julkaistaan Bauermedian Podplay-alustalla.

Kuva Haaga-Helian Pasilan kampuksen radiostudiosta. Kuvassa mikrofoni.
News article

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Urheilutoimittajain Liitto aloittivat yhteistyön, jonka kuuluvimpana elementtinä on urheilumaailmaan syventyvä Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcast-sarja.

Sarjassa Vuoden urheilija -palkinnon saaneet huippu-urheilijat pääsevät keskustelemaan muun muassa urheilijan ja median välisestä suhteesta sekä siihen liittyvistä ilmiöistä.

Podcastin toteutuksesta vastaavat Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen ja Haaga-Helian lehtori Esko Hatunen.

Podcastit nauhoitetaan Haaga-Helian Pasilan kampuksella, jonka jälkeen ne julkaistaan Bauermedian Podplay-alustalla.

Työelämäyhteistyö on opiskelijoiden mieleen

Haaga-Helian urheilujournalismin erikoistumiskoulutuksen koordinaattori Esko Hatunen kertoo olevansa iloinen ammattikorkeakoulun ja Urheilutoimittajain Liiton tiiviistä yhteistyöstä.

Hatunen kertoo yhteistyön avanneen urheilujournalismin erikoiskoulutuksen opiskelijoille ovia useisiin kiinnostaviin tapahtumiin. 

Viimeisimpänä näistä Urheilutoimittajain Liiton vuosittainen Urheilujournalismin ilta, jossa opiskelijat tuottivat sisältöä liiton sosiaalisen median kanaviin. Urheilujournalismin illassa palkitaan vuoden ansioituneimmat urheilutoimittajat.

— On erittäin tärkeää, että opiskelijat pääsevät hyödyntämään ja syventämään koulutuksessa saatuja teoreettisia tietoja ja taitoja työelämälähtöisissä projekteissa, hän sanoo.

Hatusen mukaan parhain on kuitenkin vielä edessä.

Tammikuussa opiskelijat pääsevät tekemään videohaastatteluja vuosittaiseen Urheilugaalaan, joka järjestetään poikkeuksellisesti täysin ilman yleisöä. Kyseessä on niin ikään vain harvojen ja valittujen tilaisuus.

— Tämän kaltainen työelämäyhteistyö on normaalisti ollut opiskelijoiden mielestä koulutuksen parasta antia, hän sanoo.​

Haaga-Helian laajat kontaktit työelämään mahdollistavat urheilutoimittajaopiskelijoiden verkostoitumisen jo opiskeluaikana. Samalla he pääsevät näkemään aitiopaikalta, millaista on tehdä urheilutoimittajan työtä muuttuvassa maailmassa.

Viisinkertainen paralympiavoittaja

Hikihaastattelussa Vuoden urheilija -podcastissa ajankohtaisten aiheiden parissa keskustelevat eri vuosien Vuoden urheilijat aina Leo-Pekka Tähdestä Teemu Pukkiin.

Ensimmäisessä jaksossa hikihaastatteluun joutuu omaa lajiaan vuosia hallinnut ratakelauksen maailmanennätysmies Leo-Pekka Tähti, 37, joka kertoo kaipaavansa urheilujournalismilta enemmän kritiittistä tarkastelua paraurheilun puolelle. 

Tähti painottaa myös toimittajan tekemän taustatyön merkitystä haastateltavalle.​

— Eipä sitä viitsi itsekään keskittyä kovin syvällisesti haastatteluun, jos toimittaja ei ole tehnyt lainkaan taustatyötä, hän sanoo podcastissa.​

Viisinkertainen paralympiavoittaja kertoo päiviensä olleen lukuisista urheilukisojen peruuntumisista huolimatta kiireisiä.

Pienimuotoisten urheilutapahtumien järjestäminen sallittiin kesällä kotimaassa ja lokakuussa ilmestyi hänen elämänkertansa, jonka promotoiminen on täyttänyt kalenteria.

Myös harjoittelu ensi vuoden kisoja varten on vaatinut oman aikansa.

Lisää tietoa aiheesta: https://urheilutoimittajat.fi/hikihaastattelussa-vuoden-urheilija-podcastin-ensimmaisessa-jaksossa-vieraana-leo-pekka-tahti/

 

 

Ota yhteyttä
Esko
Hatunen
opettaja
+358 294471216
esko.hatunen@haaga-helia.fi