Haaga-Helian opiskelijat voittivat Project Management Championship -kilpailun Suomen finaalin

Project Management Championship -kilpailun tavoitteena on edistää nuorten projektiammattilaisten verkostoitumista ja lisätä akateemisen- ja yritysmaailman välistä vuorovaikutusta. Finaali järjestettiin 19.5. ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen live-tapahtumana.

Péter Gerhát, Krisztina Rácz ja Janis Aizpurientis
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijat Péter Gerhát, Krisztina Rácz ja Janis Aizpurientis veivät voiton projektinhallinnan mestaruuskilpailun (PMC) kansallisessa finaalissa. Kaksi muuta PMC-finaalissa kilpaillutta joukkuetta olivat Haaga-Heliasta ja Vaasan ammattikorkeakoulusta.

PMC-finaalissa tiimeille annettiin tehtäväksi hankkia Helsingin kaupungille uusi IT-järjestelmä, pysäköintisakkojen myöntämisjärjestelmä. Tehtävä suoritettiin ensimmäistä kertaa Oulun yliopistossa, jossa pelinkehitystiimiä johtaa professori Jaakko Kujala, kehitetyn Project Business Game (PBG) -projektisimulaatiopelin kautta. PBG:n avulla voidaan mallintaa erilaisia projekteja pelimuotoon oppimistehtäviä varten. Lähes mitä tahansa projektia voidaan käyttää mallina pelitehtävälle. Peli simuloi esimerkiksi eri riskien toteutumista ja vaikutusta, tutkia riippuvuuksia, vertailla erilaisia suunnittelu- ja toteutustapoja sekä sisällyttää sijoitus- ja kustannuslaskentaa. PBG-pelin suorituskyvyn lisäksi tuomarit arvioivat tiimityötä, kuinka hyvin joukkueet esittelivät itsensä ja heijastivat joukkueen omaa suorituskykyä.

Tämän vuoden tuomariston muodostivat tutkijatohtori Jere Lehtinen Oulun yliopistosta, Projektiammattilaiset ry:n hallituksen jäsenet Elsa Paasilinna ja Taina Rämö-Korpinen sekä Alexandra Ekman Åbo Akademista. Lehtinen on ollut PBG-pelin kehitystiimissä, joten hän oli pelin asiantuntija. Voittajan valinta ei ollut tuomaristolle helppo tehtävä, koska kaikki joukkueet antoivat erinomaisen suorituksen ja onnistuivat eri osa-alueilla.

- Olen ylpeä kaikista finalisteista! He ovat niin lupaavia nuoria ammattilaisia. Odotan innolla heidän uransa seuraamista, kommentoi yksi tuomareista, Taina Rämö-Korpinen.

Lopulta voittajajoukkue valittiin erinomaisen valmistautumisen, selkeän esityksen ja saumattoman tiimityön perusteella. Voittajajoukkueella oli selkeä halu menestyä kilpailussa.

- Parhailla ponnistuksillamme, poikkeuksellisella viestinnällä ja kemialla tiimissä, järjettömillä määrillä kofeiinia ja syvällä ymmärryksellä käsillä olevasta aiheesta voitimme hyvin pienellä erolla! Olen kiitollinen siitä, että voin kutsua Krisztinaa ja Janisia joukkuetovereiksi, kommentoi voittajajoukkueen edustaja Péter Gerhát.

Krisztina Racz lähettää kiitoksensa kaikille muille joukkueille:

- Onnittelut kaikille, oli suuri kunnia olla Suomen kolmen parhaan joukkueen joukossa!

Uskomattoman kokemuksen ja kunnian lisäksi voittajajoukkue pääsee edustamaan Suomea kansainvälisessä IPMA Project Management Championship -finaalissa Berliinissä. Siellä voittajajoukkue pääsee kilpailemaan muita joukkueita vastaan ympäri maailmaa. Lisäksi voittajatiimi saa mahdollisuuden sertifioitua kansainvälisesti tunnetulla IPMA-tason D-sertifioinnilla.

Teksti ja kuvat: Jonna Vuorenpää, viestintäkoordinaattori Projektiammattilaiset ry

Kansainväliseksi kasvanut PMC-kilpailu on kehitetty Suomessa, PRY:n Young Crew:n toimesta.

Projektiammattilaiset ry on kaikkien projektialan ammattilaisten oma yhdistys. Toimintamme ytimessä on edistää ja vahvistaa projektiosaamista sekä verkostoida alan osaajat. Tuomme yhteen alan ammattilaiset toimialasta, taustasta ja kokemustasosta riippumatta. Olemme sitoutumaton ja kaikille avoin yhdistys, joka on tukenasi urallasi projektialan ammattilaisena.