Haaga-Helian opiskelijat mukana Tulevaisuuden Ammattikorkeakoulu -hackathon kilpailun finaalissa

Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu on Arenen ja SAMOKin järjestämä ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattu hackathon, joka huipentuu 14.4. järjestettävään finaaliin. Hackathonilla juhlistetaan ammattikorkeakoulujen 25-vuotista uraa.

Tulevaisuuden ammattikorkeakoulu -kilpailu
News article

Body

Kilpailussa on mukana 12 ammattikorkeakouluopiskelijoista koostuvaa tiimiä. Haaga-Helian opiskelijoita on edustettuna näistä kolmessa tiimissä.

Tiimit ovat kehittäneet innovatiivisia ratkaisuja tulevaisuuden ammattikorkeakouluun neljän teeman sisällä, jotka ovat kestävä kehitys, digitalisaatio, jatkuva oppiminen ja muuttuva työ.

Haaga-Heliassa opiskelevat Sara Mattila, Tua Ek-Taiminen ja Karoliina Hämäläinen lähtevät kisaan Circular School -ratkaisullaan, joka tarjoaa sekä kiertotalouden erikoistumiskoulutusta että Circular Designer-erikoistumislukukauden.

- Kiertotalous on jokaiselle meistä merkityksellinen asia, jonka parissa haluamme tulevaisuudessa työskennellä. Näemme, että aihe on hyvin ajankohtainen ja sillä on valtava potentiaali. Alkuperäinen idea oli kytenyt Saralla jo pitkään mielessä, ja nyt oli hyvä hetki lähteä kehittämään sitä yhdessä tiimin kanssa useammasta näkökulmasta, kertovat Mattila, Ek-Taiminen ja Hämäläinen.

- Kilpailusijoituksestamme huolimatta toivomme, että ideamme myötä kiertotalouden koulutuksesta syntyisi keskustelua ja konkreettisia toimenpiteitä!

Voittaja selviää finaalissa 14.4.

Kilpailun voittaja ratkeaa 14.4. klo 16-19 järjestettävässä finaalissa, joka striimataan tulevaisuudenamk.fi -sivulla.

Voittajan valitsee seitsenhenkinen arvovaltainen tuomaristo, johon kuuluvat Aku Aarva, Pia Kuosmanen, Nina Meincke, Henna Pursiainen, Vesa Taatila, Mikko Valtonen, Peter Vesterbacka. Kilpailun pääpalkinto on 3000 euroa.Toinen ja kolmas sija valitaan yleisön tekemien Innoduelin vertailuarviointien perusteella.