Haaga-Helian opiskelijat järjestivät virtuaalisen Duunitehdas 2022 -rekrytointitapahtuman

Haaga-Helian Porvoon kampuksen tapahtuma-alan opiskelijat olivat jälleen mukana järjestämässä Duunitehdas-rekrytointitapahtumaa, joka tuo Porvoon työnantajat ja kesätyönhakijat yhteen. Osallistujat saavat vinkkejä työnhakuun ja treeniä CV:n kirjoittamiseen.   

Juontajapari Janne Vehmas ja Reetta Turunen katsomassa kannettavaa tietokonetta.
News article

Body

Duunitehdas 2022 järjestettiin virtuaalisesti Tavata-alustalla. Haaga-Helian tapahtuma-alan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat tapahtuman ohjelmanumerot, markkinoinnin ja juonnon.  

Duunitehdas 2022 -tapahtuman juonsivat opiskelijat Reetta Turunen ja Janne Vehmas. Kummallakaan ei ollut aiempaa kokemusta tapahtumien juonnosta. Tapahtuma suunniteltiin livetapahtumaksi, ja hyppy virtuaaliseen tapahtumaan tuli lyhyellä varoitusajalla. Turunen ja Vehmas toteavat, että projektin alussa olisi kannattanut varautua mahdollisiin kokoontumisrajoituksiin ja suunnitella liveversion lisäksi myös virtuaalitapahtuma. Juontopari kuitenkin iloitsee virtuaalitapahtuman tuomista mahdollisuuksista ja kokemuksesta.      

Tilaisuus oppia      

Turunen kertoo projektin olleen opettavainen ja mielenkiintoinen.      

– Juontoon täytyi ottaa monia sellaisia asioita huomioon, joita en ollut ennen tullut ajatelleeksikaan. Haastavaa oli miettiä, mistä edes aloitetaan ja kuinka ajoittaa juonto tapahtuman monien osapuolien kanssa yhteensopivaksi.   

Vehmas ja Turunen ovat kiitollisia saamastaan kokemuksesta, jota he pystyvät hyödyntämään myös tulevaisuudessa.     

– Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan loistava oppimiskokemus, Turunen kiittää.     

Uuden kokeileminen oli molemmille opettavaista. Vehmas ja Turunen kannustavatkin kaikkia lähtemään rohkeasti mukaan uusiin juttuihin.      

Duunitehdas 2022 -tapahtuman projektipäällikkö Susanna Laaksonen yhtyy Vehmaksen ja Turusen viestiin. Hän kertoo, että ennen tapahtumaa oli jännitystä ilmassa, mutta luotto omaan tiimiin helpotti oloa.

– Pitkän projektin tuomat haasteet ja oppimismahdollisuudet ovat olleen mielekkäitä. Muutoksiin on täytynyt mukautua jatkuvasti elävien tilanteiden takia, mutta työelämään sai monta hyvää oppia tästä kokemuksesta, Laaksonen kertoo. Hän toteaa oppineensa projektipäällikkönä erityisesti johtamisesta ja itsensä johtamisesta.   

Tapahtumanjälkeiset tunnelmat katossa  

Vehmas, Turunen ja Laaksonen kokevat tapahtuman sujuneen erittäin hyvin. Muutamasta pienestä teknisestä ongelmasta selvittiin juontajaparin ripeällä reagoinnilla. Projektipäällikkö Laaksonen kehuu juontajien ylläpitämää rentoa meininkiä.   

Tapahtuman aikana kolmikko oppi uutta varsinkin virtuaalitapahtumien teknisestä puolesta. Laaksonen toteaa:  
– Tapahtuman aikana huomasin, miten paljon tekniikkaa ja ihmisiä virtuaalitapahtumakin tarvitsee. Meidän yhdeksän hengen tiimin lisäksi oli muuta henkilöstöä, enkä koe, että olisi ollut yhtään liikaa ihmisiä paikalla.   

– Opin luottamaan enemmän itseeni sekä taitoihini, sillä en koe olevani luonteva kameran tai yleisön edessä, jonka vuoksi olen välttänyt esiintymistä. Tapahtumassa kuitenkin juonsin Kahoot-pelin, joka vei minut mukavuusalueeni ulkopuolelle ja loppujen lopuksi nautin siitä. Kokonaisuudessaan tapahtuma opetti, ettei pidä pelätä virheitä ja että kaikesta voi selviytyä, kun yritämme parhaamme, Laaksonen tiivistää kokemuksensa.   

Jälkiviisaus on paras viisaus, ja kolmikolta tulikin muutama kehitysehdotus. 

– Muutama välispiikki lisää tai juonnon kattavampi harjoittelu. Aikatauluun lisää liikkumavaraa kenties? kolmikko pohtii.   

Ota yhteyttä
Monika
Birkle
lehtori
+358 294471600
Monika.Birkle@haaga-helia.fi