Haaga-Helian Markus Tihumäki sai Myynnin & Markkinoinnin ammattilaisten stipendin

Haaga-Helian myyntityön koulutusohjelmassa tradenomiksi opiskelevalle Markus Tihumäelle myönnettiin Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten liiton stipendi hyvästä menestyksestä opinnoissa.

Myyntibaari
Uutinen

Body

MMA:n stipendejä jaetaan kaksi kertaa vuodessa, ja palkintojen tavoitteena on nostaa alan arvostusta samalla palkiten menestyneitä opiskelijoita hyvin tehdystä työstä.

Markus Tihumäki (kuvassa toinen vasemmalta) aloitti opinnot Haaga-Heliassa vuonna 2020 avoimen väylän opinnoilla, joiden kautta hän pääsi jatkamaan tutkinto-opiskelijana seuraavana lukuvuotena. Keväällä 2023 Tihumäki tekee opinnäytetyötä, ja tavoitteena on valmistua kevätlukukauden päätteeksi.

Myyntityön opinnot ovat olleet Tihumäelle erityisen motivoivia, mikä on heijastunut reippaaseen opiskelutahtiin ja tekemisen laatuun.

– Kun vertaa kolmessa vuodessa korkeilla arvosanoilla valmistumista aiemmin kesken jääneisiin yliopisto-opintoihin, voi todeta, että oikean alan löytyessä voi menestyä, vaikka opiskelupolun alkuvaiheessa tuntuisikin vaikealta ja etsisi vielä oikeaa alaa, Tihumäki pohtii.

Vuorovaikutteinen opiskelutapa ja kannustavat opettajat ovat olleet Tihumäen mukaan keskeisessä roolissa siinä, että opinnot ovat sujuneet sulavasti, ja hyppy mukaan liike-elämään ja sen opiskelemiseen on ollut innostava. Hän lisää, että käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat olleet hänelle aiempia teoriapainotteisia yliopisto-opintoja mieluisampia.

– Kun aloitin myynnin opiskelun avoimen väylän kautta, Haaga-Helian myynnin puolelta tullut opinto-ohjaus oli todella henkilökohtaista ja kannustavaa. Avoimelta puolelta tulleiden opiskelijoiden arvostus oli myyntilinjalla todella suurta siinä missä tutkinto-opiskelijoidenkin, mikä innosti entisestään jatkamaan, Tihumäki toteaa.

Tihumäki on yhdistänyt opintoihinsa myös omaa kokemustaan urheiluseuran perustamisesta, pyörittämisestä ja yhteistyökumppaneiden hankkimisesta. Urheiluliiketoiminta ja myynti ja markkinointi ovat olleet luonteva yhdistelmä opintojen kannalta, ja Tihumäki on päässyt soveltamaan teoriaa suoraan käytäntöön.

Tuleva kevät tulee vierähtämään opinnäytetyön parissa. Tihumäen työn aiheena on saavutettavuuden luoma kilpailuetu ja liiketoiminnallinen hyöty yritystoiminnassa.

– Aihe kumpuaa omasta motivaatiosta tuoda palvelut ja tuotteet kaikkien saataville. Lisäksi aihetta pohjaa EU:n lainsäädäntö, joka velvoittaa niin yksityistä kuin julkista sektoria luomaan digitaalisista palveluistaan kaikille saavutettavia vuoteen 2025 mennessä, Tihumäki kertoo.

Myyntityön opinnot mahdollistavat laaja-alaisen liiketoiminnan osaamisen ja myös myynnin merkityksen ymmärtämisen.

– Myynnin opiskelu ei kasvata vain myyjäksi. Se kasvattaa liiketoiminnan laaja-alaiseksi osaajaksi, jossa tärkeässä osassa on toisen ihmisen kunnioittaminen, ymmärtäminen ja läsnäolo, Tihumäki päättää.