Haaga-Helian LAB8 valittiin huippuosaajien joukosta kehittämään Espoon palvelumuotoilua

Haaga-Helian palvelukokemusten laboratorio LAB8 kilpaili yhdessä Suomen parhaiden palvelumuotoilutoimistojen ja konsulttiyritysten kanssa paikasta Espoon kaupungin palvelumuotoilutuottajina. Kilpailutus järjestettiin kesäkuussa 2020.

LAB8 Haaga-Helia Logo
Uutinen

Body

Lokakuussa 2020 Espoo valitsi palvelumuotoilutuottajiksi Haaga-Helian LAB8:n ja viisi muuta yritystä. Seuraavan kolmen vuoden aikana Espoon kaupunki tilaa kilpailun voittaneilta tahoilta palvelumuotoiluun liittyvää koulutusta, projektiosaamista ja konsultointia kolmella miljoonalla eurolla.

Espoon konsultointipalvelut liikkeenjohtoon ja palvelumuotoiluun -hankinnan projektit jaetaan kuuden palvelumuotoilutuottajan välillä. Tavoitteena on parantaa Espoon kaupungin palveluita eri osa-alueilla palvelumuotoilun keinoin – käyttäjälähtöisesti ja muotoiluajattelua hyödyntäen.

Haaga-Helian vahvuuksiin kuuluu niin yrityskumppaneiden kuin alan huippujen osalta tunnustettu ammattitaito. Viimeisen neljän vuoden aikana palvelukokemusten laboratorio LAB8 on toteuttanut yli sata palvelumuotoiluprojektia. Lisäksi jopa kaksi Haaga-Helian LAB8-asiantuntijaa on akkreditoitu kansainvälisesti arvostetun Service Design Networkin toimesta Master Trainer -nimikkeellä.
Tällaisia osaajia on maailmassa yhteensä 26 kappaletta.

Tavoitteena palvelumuotoiluosaamisen kasvu Espoossa

Toinen SDN-akkreditoiduista asiantuntijoista, LAB8:sta vastaava Haaga-Helian tutkimus- ja kehittämisjohtaja Teemu Moilanen (KTT) pitää yhteistyötä Espoon kanssa hyvänä osoituksena Haaga-Helian kovasta osaamistasosta. Moilanen uskoo LAB8:n erottuneen joukosta aikaisemmin mainittujen tunnustusten sekä kokemuksensa ansiosta. Lisäksi asema osana Haaga-Helian verkostoa tarjoaa LAB8:lle poikkeuksellisen lähestymistavan palvelumuotoiluprojekteihin.

– Me pyrimme aikaansaamaan pysyvää muutosta. Uskon, että meillä ja Espoon kaupungilla on tarkoituksena synnyttää uudistusten ohella myös paikallista osaamista. Meitä kiinnostaa se, että palvelumuotoiluosaaminen kasvaa Espoossa rajusti, Moilanen kertoo.

LAB8 yhdistää luovuuden, trendit sekä palvelumuotoilun ja tuo yhteen yritykset, Haaga-Helian asiantuntijat ja opiskelijat. LAB8 tarjoaa elämyksellisiä ja toimivia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen ketterästi.

Lisätietoja:
lab8@haaga-helia.fi

Ota yhteyttä
Teemu
Moilanen
yliopettaja
+358 294471515
teemu.moilanen@haaga-helia.fi