Haaga-Helian LAB8-asiantuntijat palkittiin Emerald Literati -palkinnolla

Yliopettaja Mário Passos Ascenção ja tutkimus- ja kehitysjohtaja Teemu Moilanen saivat Emeraldin International Journal of Contemporary Hospitality Management -julkaisun Literati-palkinnon.

LAB8 logo.
Uutinen

Body

Emerald Literati Awards juhlistaa ja palkitsee kirjailijoiden panosta Emeraldin julkaisuihin ja tiedon lisäämiseen. Palkinnon saamisen kriteereihin kuuluvat todellisen muutoksen luominen, julkaisun erinomainen rakenne ja uuden tiedon esittäminen tutkimuksen alalla. Tohtorit Ascenção ja Moilanen palkittiin Outstanding Paper -sarjassa. Heidän julkaisunsa "Emotions as core building blocks of a experience" on tuotettu yhteistyössä Breda-ammattikorkeakoulun ja Manchester Metropolitan Universityn tutkijoiden kanssa.

Palkittu julkaisu keskittyy kokemusten mittaamiseen tunteiden kautta, ja se auttaa ymmärtämään syvällisemmin sitä, miten kuluttajat kokevat tarjontaa vieraanvaraisuus-, matkailu- ja vapaa-ajan alalla purkamalla mieleenpainuvia kokemuksia peruselementtiinsä – tunteisiin. Julkaisussa kannatetaan sitä, että sen sijaan, että keskitytään pääasiassa kognitiivisiin elementteihin (huomio, osallistuminen, sitoutuminen ja immersio), kokemuksen ikimuotoisuuden määrittää sen keskeinen elementti - positiivisten ja negatiivisten tunteiden periytyminen, joka tapahtuu kokemuksen aikana. Julkaisussa käsitellään myös erilaisia menetelmiä kokemusten mittaamiseksi ja samalla hedelmällisen, metodologisen lähestymistavan tarjoamiseksi. Julkaisu tarjoaa kokemusten mittaamiseksi reaaliajassa keinoja, jotka keskittyvät tunteiden ilmaisuun (kasvojen koodaus, fysiologia ja EEG).

Tutkimus liittyy Haaga-Helian LAB8:n ja eCom Lab:n käynnissä olevaan pyrkimykseen mitata kokemuksia biometristen antureiden avulla. Anturit tarjoavat uudenlaisen näkökulman ihmiseen. Työkaluihin kuuluvat silmien seuranta, EDA/GSR, EEG, EKG ja kasvojen ilmeanalyysi.

Ota yhteyttä
Mario Passos
Ascencao
yliopettaja
+358 294471195
MarioPassos.Ascencao@haaga-helia.fi
Teemu
Moilanen
yliopettaja
+358 294471515
Teemu.Moilanen@haaga-helia.fi