Haaga-Helian koronalinjaukset

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu pyrkii normalisoimaan toimintaansa maanantaista 28.2.2022 lähtien, jonka myötä huomattava osa opetuksesta tullaan tarjoamaan lähiopetuksena.

Kuvituskuva: Porvoon kampuksen aula
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on pyrkinyt normalisoimaan toimintaansa maanantaista 28.2.2022 lähtien, jonka myötä huomattava osa opetuksesta on tarjottu lähiopetuksena.

Opetusmuodossa voi kuitenkin esiintyä opintojakso-, koulutusohjelma- ja kampuskohtaista vaihtelua, joten on tärkeää, että opiskelijat pitävät itsensä ajantasalla.

Haaga-Heliassa henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointi, terveys ja turvallisuus ovat ykkösprioriteetteja, joka tarkoittaa panostamista paitsi lähiopetukseen myös terveysturvallisuuteen sekä sitä edistäviin tekijöihin.

Kampuksilla tapahtuvalla lähiopetuksella pyritään tukemaan Haaga-Helian opiskelijoiden hyvinvointia, yhteisöllisyyttä sekä opintojen sujuvaa etenemistä.

Kampuksilla voidaan järjestää tilaisuuksia tapauskohtaisesti erikseen sopien, mikäli ne ovat viranomaisten ohjeistusten mukaan mahdollisia ja turvaetäisyyksiä sekä muita turvaohjeita noudatetaan.

  Turvallisuusohjeet kampuksilla

  Kampuksille ei saa tulla sairaana tai oireisena. Jokaisen kampuksella asioivan, myös rokotteen saaneiden tulee noudattaa hyvää käsi- ja hengitystiehygieniaa.

  Maskin käyttö perustuu jokaisen omaan harkintaan. Maskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Haaga-Helia myös tarjoaa maskeja henkilöstön ja opiskelijoiden käyttöön toistaiseksi.

  Viranomaiset suosittelevat maskin käyttöä erityisesti:

  • niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
  • niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä
  • niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä

  Opiskeluun ja opiskelijoihin liittyvät linjaukset 28.2.2022 alkaen

  Huomattava osa kevätlukukauden opetuksesta tullaan tarjoamaan lähiopetuksena. Lähiopetuksella pyritään tukemaan opiskelijoiden hyvinvointia, yhteisöllisyyttä sekä opintojen sujuvaa etenemistä.

  O​sa opetuksesta voi toteutua myös verkko-opetuksena ja lähi- ja etäopetusta yhdistäen. ​​Riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. (THL: Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät)

  Tenttien järjestäminen: kampuksilla, Examissa tai verkkoympäristössä.

  Opinnäytetyöprosessi ja siihen liittyvät ohjaustehtävät järjestetään lähitapaamisina ja/tai verkossa.

  Opiskelijahyvinvoinnin palveluita tarjotaan joko kampuksilla tai verkossa. 

  Palvelut ja tilat kampuksilla

  Kirjastot palvelevat kampuksilla.

  Kampusten tietokoneluokat ovat käytössä.

  Opiskelijapalvelut, IT-palvelut ym. palvelevat kampuksilla sekä verkossa. 

  Ravintola- ja kahvilatoiminta on avoinna. Lounastamiseen ei ole olemassa yhtenäistä linjausta, koska ravintolat päättävät itse toiminnastaan. Tutustu kampuksesi lounasmahdollisuuksiin sekä mahdollisiin porrastettuihin lounasaikoihin ravintolan omilla verkkosivuilla.

  Opis­ke­li­joi­den ulkomaanvaihdot ja henkilöstön ulkomaan matkat

  Henkilöstön ja opiskelijoiden töihin tai opintoihin liittyvät ulkomaanmatkat voivat tulla kyseeseen kansalliset ja kansainväliset turvamääräykset huomioon ottaen.

  Vastaanotamme vaihto-opiskelijoita ja Haaga-Helian opiskelijat voivat myös lähteä vaihtoon, mikäli koronatilanne sen sallii ja viranomaisten matkustusohjeet sen sallivat.

  Matkustuksessa on noudatettava Suomen hallituksen ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ajankohtaisia suosituksia maista, joihin on tällä hetkellä turvallista matkustaa.

  Riskiarvio tulee tehdä, jos matka on välttämätön. Mahdollisia karanteenimääräyksiä tulee noudattaa.

  Seuraamme päätöksenteossamme viranomaisten määräyksiä ja ohjeita sekä toteutamme riskilähtöisesti arviota vallitsevista olosuhteista ja muutamme linjauksia tarpeen mukaan.

  Haaga-Helia ammattikorkeakoulu tulee jatkamaan tehostettua siivousta, jonka yhteydessä siivoojat pyyhkivät pöydät päivittäin niin työ- kuin oppimistiloissakin. Kampuksilla sijaitsevien saniteettitilojen tehostettua siivousta tullaan myös jatkamaan.

  Jokaisen tulee kuitenkin pitää mielessään, että vastuu turvallisuudestamme on ennen kaikkea meillä itsellämme.