Haaga-Helian kirjoittajien artikkeli autonomisesta oppimisesta palkittiin UAS Journalin 10-vuotiswebinaarissa

AMK-lehti//UAS Journal järjesti juhlawebinaarin 10-vuotisen taipaleensa kunniaksi 16.3.2021. Tilaisuus juhlisti lehden kykyä tuoda korkeakoulutuksen ja ympäröivän yhteiskunnan välistä yhteistyötä ja sen tuloksia näkyväksi vaikuttavalla tavalla. Tilaisuuden lopuksi palkittiin vuoden 2020 teemanumeroiden luetuimmat artikkelit.

Uas Journal 10 v
News article

Body

Juhlawebinaarissa keskusteltiin monipuolisesti ammattikorkeakoulun roolista ja tulevaisuudesta. Oman näkökulmansa aiheeseen tarjosivat muun muassa europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Atte Jääskeläinen. Keskusteluissa painottui korkeakoulutuksen vaikuttavuus: sidosryhmäyhteistyössä saavutettujen tulosten avoimuus ja käytännön hyödynnettävyys sekä jatkuvan oppimisen skaalautuvat ratkaisut.

Itseohjautuva oppiminen on tulevaisuuden työelämätaito

Tilaisuuden lopuksi palkittiin UAS Journalin vuoden 2020 neljän teemanumeron luetuimmat artikkelit. 4/2020 Työelämätieto käyttöön -teemanumeron luetuin artikkeli oli itseohjautuvan oppimisen haasteita ja mahdollisuuksia pohtiva Fostering Autonomous Learning in Universities and Workplaces.

"Artikkeli kuvaa kansainvälisen hankeyhteistyön tuloksia. Tutkimme ja kehitämme itseohjautuvaa oppimista yhdessä opiskelijoiden, opettajien ja yritysedustajien kanssa. Kansainvälisten haastattelutulostemme mukaan projektiperustainen oppiminen ja aitoihin yrityshaasteisiin perustuva yhteiskehittäminen on oppijoita motivoiva tapa tukea ja kehittää elinikäisen oppimien valmiuksia", kertovat artikkelin kirjoittajat Tanja Vesala-Varttala ja Anna Hankimaa.

Luetuimmat artikkelit palkittiin 100 euron lahjoituksella, jonka kirjoittajat saivat ohjata valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen: "Kohteeksemme valikoitui hyvin nopeasti opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä tukeva Nyyti ry. Korona-aika on lisännyt voimakkaasti opiskelijoiden hyvinvointia tukevien palveluiden kysyntää. Lisäksi olemme tehneet yhdessä opiskelijoiden ja Nyyti ry:n kanssa hienoa markkinoinnin ja viestinnän projektiyhteistyötä aiemmin." 

AMK-lehden/UAS Journalin lukijakunnalle tehdyn kyselyn mukaan julkaisua pidetään ajankohtaisena foorumina, joka on onnistunut tehtävässään tuoda näkyväksi TKI-toiminnan käytännön tuloksia.

Muut vuoden 2020 luetuimmat artikkelit löydät AMK-lehti/UAS Journalin sivuilta.

Tanja Vesala-Varttala
Tanja
Vesala-Varttala​​​

 

Anna Hankimaa
Anna Hankimaa

 

Ota yhteyttä
Tanja
Vesala-Varttala
yliopettaja
+358 294471568
tanja.vesala-varttala@haaga-helia.fi
Anna
Hankimaa
tutkintojohtaja
+358 294471591
anna.hankimaa@haaga-helia.fi