Haaga-Helian alumnit ovat tyytyväisiä tutkintoonsa

Enemmistö syksyn 2020 uraseurantakyselyyn vastanneista Haaga-Helian alumneista on tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa työllistymisestä, työurasta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Viime syksynä kyselyn saivat kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli vuonna 2015 valmistuneet.

Uraseurantakysely kerää tietoa tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työssä tarvittavasta osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä koulutukseen hakeutuville ja opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tulokset antavat tietoa työelämän muutoksesta opetuksen ja jatkuvan oppimisen palvelujen kehittämiseen. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää tietoja ammattikorkeakoulujen rahoituksen jakamisessa.

Uraseurantakysely lähetettiin kaikille vuonna 2015 AMK- ja Master-tutkinnon suorittaneille sähköpostilla ja tekstiviestillä.

Haaga-Helian kohderyhmässä oli 1893 AMK- ja Master-tutkinnon suorittanutta. Kyselyyn vastasi 582 valmistunutta. Vastausprosentti oli 30,74.

Kysymykset oli esitetty väittäminä. Arviointiasteikko oli: 1 = täysin eri mieltä, 2 = eri mieltä, 3 = hieman eri mieltä, 4 = hieman samaa mieltä, 5 = samaa mieltä, 6 = täysin samaa mieltä.

Oheiset tulokset kertovat Haaga-Heliasta valmistuneiden tyytyväisyydestä tutkintoon ja työuraan. Seuraavat kohdat ovat kyselystä ns. rahoitusmallikysymyksiä eli kysymyksiä, joiden tulokset vaikuttavat ammattikorkeakoulujen rahoitukseen.

Väittämien keskiarvot olivat:

Tyytyväisyys tutkintoon

Miten tyytyväinen olet kokonaisuudessaan viisi vuotta sitten suorittamaasi tutkintoon työurasi kannalta 4,5

Tutkinto antoi riittävät valmiudet työelämään 4,3

Työnantajat arvostavat tutkintoani 4,2

Tutkinto tunnetaan hyvin alallani 4,5

Oman osaamisen ja työn vastaavuus

Työni vastaa tällä hetkellä vaativuustasoltaan hyvin ammattikorkeakoulutustani 4,1

Pystyn hyödyntämään ammattikorkeakoulussa hankkimaani osaamista nykyisessä työssäni hyvin 4,4

Opinnoista saatu käytännön osaaminen 4,0

Ongelmanratkaisutaidot 4,0

Oma-aloitteisuus ja itseohjautuvuus 4,4

Kehittämisosaaminen 3,7

Yrittäjyystaidot 3,3

Kyky oppia ja omaksua uutta 4,4

Kun vastaajilta kysyttiin, miten todennäköisesti he suosittelisivat koulutustaan muille, oli vastauksen keskiarvo 7,47 (asteikolla 0-10). Jos vastauksista eroteltiin YAMK-tutkinnon suorittaneet, oli heidän vastaustensa keskiarvo 8,17.

Hieman alle kolme neljäsosaa vastaajista työskenteli tällä hetkellä viisi vuotta sitten suorittamallaan tutkintoa vastaavalla alalla.

Seuraava valtakunnallinen uraseurantakysely vuonna 2016 valmistuneille lähetetään ensi syksynä.

 

Lisätietoa:

Uraseurannat.fi

Opetushallituksen tilastopalvelu Vipunen