Haaga-Helialle myönnettyjen lisäaloituspaikkojen määrä ylitti odotukset

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun saamien lisäaloituspaikkojen määrä tuli monille yllätyksenä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on aikaisemmin linjannut, että yli puolet uusista aloituspaikoista kohdennetaan osaajapulasta kärsiville terveys- ja hyvinvointialoille.

Kuvitteellisia opiskelijoita Haaga-Helian Haagan kampuksella
Uutinen

Body

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on linjannut yli 2 000 aloituspaikan lisäämisestä korkeakouluihin ympäri Suomea.

Lisäpaikoista 822 kohdistuu ammattikorkeakouluissa ja 1 469 yliopistoissa vuonna 2022 alkaviin koulutuksiin. 

Haaga-Helia ja Laurea ammattikorkeakoulut saivat ammattikorkeakouluista eniten uusia aloituspaikkoja. 

Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko kertoo olevansa tyytyväinen päätökseen.

 —​On hieno huomata, että ministeri Kurvinen huomioi päätöksenteossaan myös alueelliset tarpeet. Haaga-Helian saamat aloituspaikat parantavat hieman pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien nuorten lähtökohtaisestikin vaikeaa koulutukseen pääsyä, hän toteaa.

Haaga-Helian saamat 65 uutta aloituspaikkaa jakautuvat siten, että 25 aloituspaikkaa kohdistuu liiketalouden tradenomikoulutukseen ja 40 tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukseen.

Haaga-Heliassa uusien aloituspaikkojen määrä tuli yllätyksenä, sillä opetus- ja kulttuuriministeriö on aikaisemmin linjannut, että yli puolet uusista aloituspaikoista kohdennetaan osaajapulasta kärsiville terveys- ja hyvinvointialoille.

Ensi vuoden aloituspaikkalisäyksiä rahoitetaan muun muassa Suomen kestävän kasvun ohjelmaan sisältyvällä investoinnilla sekä korkeakoulujen valtionrahoitukseen sisältyvällä strategiaperusteisella ja harkinnanvaraisella rahoituksella.

​Lopullinen lisärahoitus määräytyy toteutuneiden aloituspaikan vastaanottaneiden määrän lisäysten perusteella.

Yhtenä investoinnin tärkeimpänä tavoitteena on myös lieventää koronakriisin negatiivisia vaikutuksia nopeuttamalla nuorten pääsyä korkeakouluihin.

Ota yhteyttä
Teemu
Kokko
erityisasiantuntija
rehtori, toimitusjohtaja (virkavapaalla 30.11.2023 asti)
+358 294471900
teemu.kokko@haaga-helia.fi