Haaga-Helia oli yhteishaun vetovoimaisin korkeakoulu

Haaga-Helian monipuolinen koulutustarjonta kiinnosti monia sekä Suomessa että ulkomailla.

Kuvituskuva Haaga-Helia yhteishaku
Uutinen

Body

Haaga-Helia oli keskiviikkona 14.9. päättyneen syksyn yhteishaun myötä Suomen suosituin korkeakoulu. Hakijaluvut nelinkertaistuivat viime syksyn yhteishakuun verrattuna ja hakemuksia tuli yhteensä runsaat 38 000, joista yksittäisiä hakijoita oli 16 321 ja ensisijaisia hakijoita 10 565.

Hakijatuloksista voidaan päätellä, että Haaga-Helian koulutukset kiinnostivat monia sekä Suomessa, että ulkomailla. Suosituin suomenkielinen hakukohde oli perinteisesti aikaisempien vuosien mukaan tradenomikoulutuksiin johtavat tutkinnot, joihin hakijoita oli yhteensä 5357. Englanninkielisten koulutusten kärkipaikkaa pitää Business Information Technology, johon tuli hakijoita ympäri maailmaa yhteensä yli 7000. Erityisesti myös monimuoto- ja verkko-opintoina toteutettavat koulutukset olivat suuressa nosteessa. 

Yleisesti syksyn yhteishaussa ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin haki yhteensä 43 390 hakijaa. Ammattikorkeakoulujen opinnot kiinnostivat Suomessa maanlaajuisesti ylivoimaisesti eniten ja jopa 98% syksyn yhteishaussa hakeneista hakijoista hakivat ammattikorkeakouluun. Määrällisesti eniten hakijat pyrkivät opiskelemaan kauppa-, hallinto- ja oikeustieteisiin, terveys- ja hyvinvointialoille sekä ICT-aloille. Yhteensä korkeakoulujen tammikuussa 2023 alkavassa koulutuksessa on tarjolla yli 9500 aloituspaikkaa.