Haaga-Helia mukana kehittämässä kotimaisten kielten koulutusta Kielibuusti-hankkeessa

Haaga-Helia on mukana Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston koordinoimassa Kielibuusti-hankkeessa, jossa kehitetään kotimaisten kielten koulutusta vastaamaan tehokkaammin Suomeen rekrytoitavien ja maassa jo olevien kansainvälisten osaajien kielitaitotarpeisiin. Hankkeessa keskitytään edistyneemmän taitotason kieliopintoihin.

Unelmatiimin jäljillä – VOIMAKEHÄ-valmennus saa yhteistyön kukoistamaan
Uutinen

Body

Mukana hankkeessa ovat myös Laurea ja Metropolia, ja suunnittelutyötä tehdään 3AMK-yhteistyössä. Ammattikorkeakoulujen tavoitteet hankkeessa on rajattu suomen kielen koulutuksen kehittämiseen.  

Hankkeen tuloksena syntyy valtakunnalliseen käyttöön:    

  • yhteiselle toiminta-alustalle skaalautuvaa digitaalista opintotarjontaa   
  • kielenoppimispolkuja ja -malleja    
  • digipedagogisia malleja opetuksen ja ohjaamisen tueksi    
  • pohja opettaja- ja yhteistyöverkostolle.  

Toteutuksessa panostetaan kielenoppimisen ja -opetuksen digitaalisten mahdollisuuksien kehittämiseen tutkimusperustaisesti ja työelämän tarpeet huomioiden.  

Aloitusseminaari 10.12. klo 12-15.30

Kielibuustin valtakunnallinen aloitusseminaari järjestetään verkossa 10.12. Tilaisuus on suunnattu korkeakoulujen kansainvälisten opiskelijoiden kotimaisten kielten (suomi toisena kielenä ja ruotsi toisena kielenä) opetuksen parissa työskenteleville opettajille sekä korkeakoulujen kansainvälisistä asioista vastaaville.

Seminaari kokoaa yhteen laajemmin kielibuustikorkeakoulujen ja -yliopistojen henkilöstöä ideoimaan mm. tilanne- ja teemalähtöistä opetusta.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan webinaariin 3.12. mennessä täältä.

Hankkeen kesto on 2021-2024. Hanke rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulujen perusrahoitukseen sisällyttämästä kansainvälisyysohjelman rahoituksesta.  Lisätietoa Kielibuustista hankkeen omilta verkkosivuilta.