Haaga-Helia mukana Education Finland -tapahtumassa Dubai Expossa

Business Finland järjesti kaksipäiväisen Education Finland -virtuaalitapahtuman kutsuvieraille Dubain maailmannäyttelyssä. Tapahtumassa esiteltiin muun muassa Suomessa kehitettyjä ratkaisuja oppijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi sekä jatkuvan oppimisen ja yrittäjyyskasvatuksen innovaatioita.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Haaga-Helian projektipäällikkö Pasi Tuominen ja Headain liiketoiminnan kehityspäällikkö Anu Passi-Rauste esittelivät tapahtumassa miten tekoälyä voi hyödyntää työmarkkinoiden tarpeiden ennakoinnissa.

Dubain maailmannäyttelyssä esiteltävässä prototyypissä Headain kehittämä tekoäly etsii työpaikkailmoituksia Nairobista, Dubaista, Singaporesta, Austinista sekä Helsingistä, ja yhdistää ilmoituksissa haettavia taitoja Haaga-Helian opetussuunnitelmissa mainittaviin taitoihin.

– Teemme yhteistyötä Headain kanssa ja käytämme tekoälyä eri työmarkkinoiden työpaikkailmoitusten analysoimisessa ja tätä kautta kehitämme myös opetussuunnitelmiamme. Olemme huomanneet, että työilmoituksissa vaadittavat taidot vaihtelevat lähes yhtä paljon maantieteellisten sijaintien kuin erilaisten työtehtävien välillä, kertoo Pasi Tuominen.

– Olemme kehittäneet Headain kanssa myös Careerbot-palvelun, joka auttaa opiskelijoita oman unelmauran tavoittelussa ja osaamisprofiilin luomisessa. Tekoälyn avulla voimme yhdistää tarjolla olevat kurssisisällöt opiskelijoiden omiin toiveisiin ja tällä tavalla luoda heille aidosti personoituja oppimispolkuja, Tuominen kuvailee.

Tekoälyä hyödyntävään kristallipalloon voi tutustua Dubai Expossa Suomen paviljongissa maaliskuun loppuun saakka.

 

Ota yhteyttä
Pasi
Tuominen
lehtori
+358 294471466
Pasi.Tuominen@haaga-helia.fi