Haaga-Helia mukana 24 uuden valitun Eurooppa-yliopiston kansainvälisessä yhteenliittymässä

Euroopan komissio on tänään julkistanut toisen Erasmus+ eurooppalaiset korkeakouluverkostot -pilottihakukierroksen tulokset. Toisen hakukierroksen myötä valittiin 24 uutta Eurooppa-yliopistoa, jotka ovat eri puolilla EU:ta sijaitsevien korkeakoulujen kansainvälisiä yhteenliittymiä. Haaga-Helia valittiin mukaan ULYSSEUS-yhteenliittymään.

Kuvituskuva
News article

Body

Valittujen uuden 24 Eurooppa-yliopiston joukossa on Haaga-Helian lisäksi viisi suomalaista korkeakoulua: Hämeen ammattikorkeakoulu, Karelia-ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Turun yliopisto ja Vaasan yliopisto.

Eurooppa-yliopistoihin kuuluu erityyppisiä korkeakouluja, kuten ammattikorkeakouluja, teknisiä yliopistoja ja elokuva- ja media-alan oppilaitoksia sekä yleisiä ja tutkimukseen keskittyviä yliopistoja.

Uudet Eurooppa-yliopistot valittiin 62 hakemuksesta. Yhteenliittymiin kuuluu 165 korkeakoulua 26 EU-maasta ja muista Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvista maista. Nyt valitut uudet Eurooppa-yliopistot liittyvät vuonna 2019 valittuihin ensimmäisiin 17 yhteenliittymään, joihin suomesta kuuluvat Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Jyväskylän yliopisto.

Eurooppalaisten korkeakouluverkostojen (European Universities) tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden korkeakoulutusta muodostamalla eurooppalainen korkeakoulukampus, jossa opiskelijat, henkilökunta ja tutkijat voivat liikkua saumattomasti ja opiskella myös virtuaalisesti toisten korkeakoulujen kursseja.

Erasmus+ ‑ohjelmasta ja Horisontti 2020 -ohjelmasta saatavan taloudellisen tuen avulla Eurooppa-yliopistot parantavat eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallistavuutta, digitalisaatiota ja houkuttelevuutta.

Eurooppalaiset korkeakouluverkostot -aloite on keskeinen osa eurooppalaisen koulutusalueen rakentamista vuoteen 2025 mennessä. Aloitteen taustalla on joulukuun 2017 EU-huippukokous, jossa päätettiin perustaa noin 20 eurooppalaista korkeakouluverkostoa vuoteen 2024 mennessä.