Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia järjestävät yhteistyössä AMK-valintakokeen Messukeskuksessa 31.5. – 4.6.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe syksyllä 2021 alkaviin koulutuksiin järjestetään tänä vuonna yksivaiheisena lähikokeena.

Kuvituskuva Haaga-Helian opiskelijat
News article

Body

Ammattikorkeakoulut valitsevat opiskelijat ensi syksynä alkaviin koulutuksiin poikkeusoloissa. Maaliskuussa alkavan yhteishaun opiskelijavalinnat toteutetaan todistusvalinnalla sekä AMK-valintakokeella, joka koronapandemian vuoksi järjestetään poikkeusoloissa. Tavoitteena ovat valinnat, jotka takaavat hakijoiden yhdenvertaisen kohtelun ja AMK-valintakokeen järjestämisen terveysturvallisella tavalla.

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia järjestävät AMK-valintakokeen tänä keväänä yhteistyössä. Kolmen ammattikorkeakoulun yhteinen valintakoetilaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.5. – 4.6.2021. Koetilaisuuksia järjestetään tuona aikana aamu- ja iltapäivisin kaikkiaan yhdeksän. Kukin ammattikorkeakoulu tiedottaa omia hakijoitaan sekä vastaa oman kokeensa järjestelyistä ja valvonnasta.

Yhteisen valintakokeen järjestämisellä Messukeskuksessa pyritään tarjoamaan jokaiselle hakijalle turvallinen valintakoetilaisuus. Messukeskuksen tiloissa voimme pitää huolta riittävistä turvaväleistä suuren hakijajoukon osallistuessa valintakokeeseen.

Käytännön ohjeita AMK-valintakokeeseen osallistuville päivitetään kunkin korkeakoulun verkkosivuille.

Hakijoilla on mahdollisuus valita kokeen suorituspaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoepaikaksi hakija voi valita myös ammattikorkeakoulun, johon hän ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa. Näin vähennetään valintakokeisiin osallistumiseen liittyvää matkustamista.

AMK-tutkintoon johtavien koulutuksien opiskelijavalinnassa käytetään yhteistä valintakoetta 22 ammattikorkeakoulussa. Samalla kokeella voi hakea eri ammattikorkeakouluihin eri alojen koulutuksiin. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin ammattikorkeakouluilla on erilliset valintamenettelyt.

Ammattikorkeakoulujen syksyllä 2021 alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin haetaan korkeakoulujen yhteishaussa 17.3–31.3.2021.