Haaga-Helia ja Laurea tarjoavat työllistymispalveluja kuntakokeilun asiakkaille

Haaga-Helia tarjoaa yhdessä Laurean kanssa kuntakokeilun asiakkaille ohjausta, opintoja tai opinnollistamista Work & Study Fast Track -hankkeessa. 

Work & Study Fast Track kuvitus
Uutinen

Body

Haaga-Helia ja Laurea ovat mukana pääkaupunkiseudun työllisyyden kuntakokeilussa vuonna 2021–22. Korkeakoulut tarjoavat Work & Study Fast Track -hankkeessa Helsingin, Espoon ja Vantaa-Keravan kuntakokeilun asiakkaille ohjausta, opintoja tai opinnollistamista. Tarkoituksena on auttaa työllisyyspalvelujen piirissä olevia asiakkaita päivittämään osaamistansa ja muuttamaan työssä kertynyttä osaamista opintopisteiksi. Osaamiskartoituksen ja ohjauksen avulla pyritään löytämään asiakkaalle mielekäs tie takaisin työelämään. 

Asiakkaiden tukena on Work & Study Fast Trackin ammattitaitoiset ohjaajat ja asiantuntevat opettajat. Work & Study Fast Track -ohjelmassa suoritettuja opintoja on mahdollista hyväksilukea osaksi korkeakoulututkintoa, mikäli henkilö myöhemmin päättää hakeutua tutkinto-opiskelijaksi. 

Työllisyyden kuntakokeiluihin valituilla alueilla osa valtion työ- ja elinkeinotoimistojen tehtävistä siirretään kuntien vastuulle. Kuntakokeilun aikana kuntien asiakkaaksi siirtyy kaiken kaikkiaan 92 000 asiakasta. Kuntien asiakkaiksi siirtyvät työnhakijat, jotka ovat alle 30-vuotiaita, vieraskielisiä tai eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan. 

 

Lue lisää Work & Study Fast Track -koulutuksista.  

Lisätietoa Work & Study Fast Track -hankkeesta.