Haaga-Helia ja kestävän matkailun edelläkävijä Suomenlinna solmivat yhteistyösopimuksen

Haaga-Helia ja Suomenlinnan hoitokunta allekirjoittivat kesäkuun alussa yhteistyösopimuksen. Sopimus koskee restonomikoulutuksen Place to Be -oppimiskonseptia.

Haaga-Helian ja Suomenlinnan henkilöstöä Suomenlinnassa
Uutinen

Body

Haaga-Helia ja Suomenlinna ovat tehneet projektikohtaista yhteistyötä aikaisemminkin. Haaga-Helian opiskelijat ovat esimerkiksi olleet mukana Viaporin Kekri -tapahtuman ideoinnissa ja järjestämisessä. 

Uuden sopimuksen myötä toimintaa pystytään suunnittelemaan entistä paremmin. Restonomiopiskelijat voivat harjoittelupaikkojen ja opinnäytetyöaiheiden lisäksi osallistua monipuolisiin projekteihin yhdessä Suomenlinnan toimijoiden kanssa. Myös pitkän tähtäimen projekti- ja hankesuunnittelu on nyt mahdollista eri tavalla kuin ennen.

Haaga-Helian matkailun liiketoiminnan osaamisaluejohtaja Kiti Häkkinen pitää yhteistyösopimusta hienona mahdollisuutena. 

— Saamme tehdä yhteistyötä maailmanperintökohteen kanssa, joka on edelläkävijä, Häkkinen sanoo.

Opintojaksojen sisältöä voidaan sparrata partnerin kanssa

Vastuullisuus ja kestävän matkailun teema ovat mukana kaikessa oppimisessa. Häkkisen mukaan on hyödyllistä, että opetussuunnitelman uutta sisältöä voidaan nyt käydä läpi partnerin kanssa sillä silmällä, miten Suomenlinnaa koskevat aiheet sopisivat mukaan opintosisältöihin.

Kun opettajat suunnittelevat uutta lukuvuotta ja työelämäyhteistyön muotoja, on suuri etu, että mukana on kumppaneina oman alansa huippuja.

— Ne antavat opetukseen valtavasti uutta sisältöä ja rikastavat opiskelijoiden oppimiskokemusta, Häkkinen sanoo.

Kestävä matkailu on ykkösasia

Maailmanperintöpalvelun kehittämispäällikkö Petteri Takkula Suomenlinnan hoitokunnasta kertoo, että Haaga-Helian ja Suomenlinnan yhteistyö on jo tähänkin asti ollut erinomaista. Sopimus vain luo yhteistyölle jatkuvuutta.

— Kestävän matkailun teemat ovat meille todella tärkeitä ja Haaga-Helia on ollut yksi kestävän matkailun kehittämisen avainkumppaneista.

Takkula odottaa innolla syksyn perinteistä Viaporin Kekri -tapahtumaa, joka on koronan jälkeisessä ajassa ehkä tänä vuonna hieman erilainen kuin ennen.

— Siinä testataan yhteistyön ketteryyttä. Miten pystymme tarjoamaan opiskelijoille juuri tämän hetken kestävän matkailun haasteita? Miten opiskelijat ja heidän opettajansa pystyvät löytämään uusia luovia ratkaisuja tapahtumatoteutukseen yhteistyössä Suomenlinnan toimijaverkoston kanssa? 

 

Kuvassa vasemmalta oikealle: Kehittämispäällikkö Petteri Takkula (Suomenlinna), tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen (Suomenlinna), rehtori Teemu Kokko (Haaga-Helia), matkailuasiantuntija Milla Öystilä (Suomenlinna), osaamisaluejohtaja Kiti Häkkinen (Haaga-Helia), tutkintojohtaja Risto Karmavuo (Haaga-Helia) ja hallintojohtaja Kirsi Moisander (Suomenlinna).