Haaga-Helia, Heureka ja E2 Tutkimus järjestävät yhdessä uuden tiedetapahtuman

Suomessa työskentelee aiempaa enemmän ulkomaalaisia tutkijoita, mutta julkisessa keskustelussa he jäävät marginaaliin. Uusi tiedeviestintätapahtuma Science Night LIVE! at Heureka nostaa heitä esiin.

kuvitus
Uutinen

Body

Tapahtuma on suunnattu tutkijoiden ja asiantuntijoiden lisäksi suurelle yleisölle ja medialle. Keskiviikkona 29.3.2023 klo 18–22 Vantaalla Tiedekeskus Heurekassa järjestettävän tilaisuuden teemana on Science Solving Problems, eli tieteen kyky ratkaista yhteiskunnan ongelmia. Tapahtuma on monitieteinen ja englanninkielinen.

Science Night LIVE! -tapahtuman toteutuksessa on mukana Haaga-Helian journalismin opiskelijoita.

Tapahtuma uudistaa tiedeviestintää ja tarjoaa tutkijoiden toivomaa koulutusta

– Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset tutkijat ovat toivoneet koulutusta tiedeviestintään ja toimittajien kohtaamiseen, verkottumiseen ja omasta työstään kertomiseen. Tapahtuma tarjoaa esiintyjiksi tuleville tutkijoille juuri heille räätälöityä valmennusta, tutkintojohtaja Anne Leppäjärvi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimittajakoulutuksesta iloitsee.

Päävastuu järjestelyistä on E2 Tutkimuksella, joka on monitieteinen riippumaton tutkimuslaitos. Järjestäjäkumppaneita ovat Tiedekeskus Heureka ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Yhteistyökumppaneita yhdistää halu vahvistaa ulkomaalaisten tutkijoiden asemaa ja tutkimustiedon hyödyntämistä Suomessa. Tilaisuutta rahoittaa Tieteen tiedotus ry.

Lähde: E2 Tutkimus

Lue koko tiedote E2 Tutkimuksen verkkosivuilta

Ota yhteyttä
Anne
Leppäjärvi
tutkintojohtaja
+358 294471456
anne.leppajarvi@haaga-helia.fi