GINTL Afrikka: Haaga-Helian oppimisen ja opettamisen yhteistyöverkosto afrikkalaisten yliopistojen kanssa

Haaga-Helia toimii jäsenorganisaationa oppimisen ja opettamisen globaalissa innovaatioverkostossa GINTL Afrikassa. GINTL-verkosto edistää kansainvälistä oppimisen ja opetuksen korkeakouluyhteistyötä sekä pyrkii löytämään ratkaisuja globaaliin oppimiskriisiin.

kuvituskuva, yhteistyö, kädet yhdessä
Uutinen

Body

Haaga-Helia on sitouttanut omaan hanketyöverkostoonsa seitsemän afrikkalaista yliopistoa, jotka ovat kiinnostuneita tutkimusperustaisten ratkaisujen suunnittelusta ja kehittämisestä sekä tutkimusyhteistyöstä liittyen globaaleihin oppimisen ja opettamisen haasteisiin. Hanke keskittyy erityisesti seuraaville osa-alueille: korkeakouluopetuksen ja työelämän välinen yhteistyö, yrittäjyysopinnot korkeakouluissa, korkeakoulupedagogiikan innovaatiot, kestävyys korkeakouluopetuksessa, opetuksen laadun kehittäminen sekä korkeakouluopetuksen johtajuus.

Kaikkien partneriorganisaatioiden kanssa on järjestetty useita yhteisiä tapaamisia, joissa on käyty vuoropuhelua ja kartoitettu yhteistyömahdollisuuksia sekä jäsenien toiveita hankkeeseen liittyen. Tapaamisissa nousseet teemat, toiveet ja näkemykset ovat toimineet pohjana erilaisille opetuksen ja oppimisen edistämisaloitteille ja -hankkeille.

Tällä hetkellä Haaga-Helian GINTL Afrikka -hankkeessa ovat mukana seuraavat korkeakoulut: Mpulangan yliopisto, Vaalin teknillinen yliopisto, Durbanin teknillinen yliopisto, Namibian teknillinen yliopisto, Tshwanen teknillinen yliopisto, Johannesburgin yliopisto ja Walter Sisulun yliopisto. GINTL-verkostoa koordinoi Helsingin yliopisto, ja opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa hanketta.

Haaga-Helian GINTL Africa-verkosto järjestää yhteisen online-seminaarin 22.4.2024 klo 13-17, jonka teemana on korkeakoulutuksen kestävyys. Lisää tietoa seminaarista tämän linkin takana.

Verkosto järjestää myös kuukausittaisia aamukahvi-tapaamisia, joissa valitut partnerit toimivat isäntinä ja joissa keskustellaan erilaisista oppimiseen ja opettamiseen liittyvistä aiheista. 

Verkoston pedagogisina asiantuntijoina toimivat Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Crister Nyberg sekä yliopettaja Päivi Aarreniemi-Jokipelto.

GINTL-verkoston sivut

Ota yhteyttä
Päivi
Aarreniemi-Jokipelto
yliopettaja
+358 294471343
paivi.aarreniemi-jokipelto@haaga-helia.fi
Crister
Nyberg
AOK-johtaja, ammatillinen opettajankoulutus
johtaja
+358 294471512
crister.nyberg@haaga-helia.fi
Heli
Koskinen
projektikoordinaattori
+358 294471653
heli.koskinen@haaga-helia.fi