Events by Haaga-Helian konseptilla Kalevala viedään Japaniin

Joulupukki ja muumit ovat menestyneet kansainvälisillä markkinoilla, nyt on vuorossa Kalevala. Haaga-Helian tapahtumatuotannon opiskelijat ovat mukana tuottamassa Kalevala kartalle hankkeelle luovaa ja innostavaa lanseeraustapahtumaa, jossa esitellään Kalevalaa ja sen ympärille rakennettuja palveluita suomalaisille, mutta myös japanilaisille matkailijoille.

Kalevala kartalle -hanke
News article

Body

Kalevala kartalle on matkailualan kehityshanke, jonka tarkoituksena on brändätä Kalevalasta seuraava menestystarina matkailualalle. Hankkeen missio on laittaa Kalevala maailmankartalle niin fyysisesti kuin digitaalisestikin. ”Halusin ottaa nuoret kansainväliset opiskelijat mukaan lanseeraustapahtuman suunnitteluun, koska he ovat ennakkoluulottomia ja näkevät Kalevalan potentiaalin eri tavalla. Odotan innolla minkälaisia konsepteja saan käyttööni” kertoo hankkeen vetäjä Mimosa Sukanen, joka itse opiskelee Haaga-Helian maisterohjelmassa palvelumuotoilua.

Suomen kansalliseepos on kuin unohduksissa ollut Sampo. Se on ääretön kaivo, josta riittää ammennettavaa ja nyt se on tarkoitus tuoda päivänvaloon. Hankkeella on kaksi pilottiryhmää, joista toinen sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja toinen Kainuun sekä Kuhmon alueella. Heidän palveluitaan muotoillaan suomalaisille ja japanilaisille matkailijoille. Kevään aikana avataan pilottiverkkokauppa, josta voi etsiä ja tukea hankekumppaneita ostamalla heidän palveluitaan.

Kalevala kartalle on saanut julkisuutta eri medioissa ja nyt hanke etsii jatkorahoitusta pilottihankkeelle. Syksyllä 2020 järjestettiin ensimmäinen Kalevala kartalle – matkailuelämyksiä Kalevalan tarinoista -webinaarin, johon ilmoittautui 350 osallistujaa. Webinaari sai jatkoa Kalevala viikolla helmikuussa 25.2.2021, jolloin paneuduttiin kulttuuriperinnön tuotteistamiseen ja digitaalisen matkailun mahdollisuuksiin. Molempien webinaarien tallenteet on saatavilla Business Finlandin Seminaarien satoa -sivuilla.

Hanke on Haaga-Heliassa opiskelevan palvelumuotoiluopiskelijan Mimosa ”Pohjolan Tytär” Sukasen opinnäytetyö.