Euroopan komissio myönsi kahden miljoonan euron rahoituksen Ulysseus Eurooppa -yliopistolle innovaatioekosysteemin vahvistamiseksi

Euroopan komissio on myöntänyt Ulysseus Eurooppa -yliopiston COMPASS-hankkeelle kahden miljoonan euron rahoituksen, jolla vahvistetaan korkeakoulujen innovaatioekosysteemiä.

Soveltava tutkimus johdattaa koronavuodesta uuteen alkuun
Uutinen

Body

Euroopan komissio on myöntänyt Ulysseus Eurooppa -yliopiston COMPASS-hankkeelle kahden miljoonan euron rahoituksen. Ulysseus Eurooppa-yliopistossa ovat mukana Haaga-Helian lisäksi viisi muuta eurooppalaista korkeakoulua: Genovan yliopisto (Italia), Cote d'Azurin yliopisto (Ranska), Košicen teknillinen yliopisto (Slovakia), MCI The Entrepreneurial School (Itävalta) ja Sevillan yliopisto (Espanja). COMPASS-hanke on osa Horizon 2020 -ohjelmaan kuuluvaa Science with and for Society -ohjelmaa (SwafS).

COMPASS-hankkeessa kehitetään yhteiseurooppalaiselle yliopistolle yhteinen tutkimus- ja innovaatiostrategia, joka edesauttaa korkeakoulujen integraatiota ja yhteistyötä. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Ulysseus Eurooppa -yliopiston huippuosaamismallia osana kaikille yhteistä tutkimus- ja innovaatiostrategiaa. Lisäksi COMPASS auttaa Ulysseuksen partneriyliopistoja saamaan näkyvyyttä tärkeimmissä kansainvälisissä luokituksissa edistämällä tieteellistä tutkimusta innovaatiohubien tieteenaloilla.

Haaga-Helia vastaa COMPASS-hankkeessa Talent and R&I Career development​ -osa-alueen kehittämisestä. Tähän sisältyvät koulutukset ja valmennukset, joiden tavoitteena on kehittää tutkijoiden soveltavaa sekä täydentävää osaamista. Tarkoituksena on myös luoda tutkijoille henkilökohtainen urakehityssuunnitelma sekä mentorointiohjelma.

Ulysseus Eurooppa -yliopisto on yksi 42:sta Euroopan komission valitsemasta eurooppalaisesta tulevaisuuden yliopistosta. Yhteistyön tarkoituksena on helpottaa opiskelijoiden, tutkijoiden ja valmistuneiden liikkuvuutta korkeakoulujen välillä, työharjoittelujaksojen toteuttamista sekä vaikuttavien hankkeiden aloittamista. Ulysseus Eurooppa -yliopisto käynnistyi virallisesti viime vuoden joulukuussa.

Uudella eurooppalaisella korkeakoululla on edessään kunnianhimoinen kymmenen vuoden urakka, jossa muovataan Euroopan tutkimus- ja koulutusalueita. Verkostossa voidaan nyt COMPASS-hankkeen avulla vahvistaa yhteistä tutkimus- ja innovaatiosuunnitelmaa pitkällä tähtäimellä systemaattisten, rakenteellisten ja kestävien vaikutusten aikaansaamiseksi kaikissa mukana olevissa korkeakouluissa.