Euroopan ja Afrikan korkeakoulut alkavat yhdessä edistää ravitsemusosaamista NEEMA-verkostossa

Ulysseus-allianssin NEEMA-verkoston tavoitteena on kehittää reiluja, terveellisiä ja ympäristöystävällisiä ruokamalleja Länsi-Afrikan ja Euroopan korkeakouluihin. Myös Haaga-Helia on mukana hankkeessa.

Neema
News article

Body

Eurooppalaisten korkeakoulujen yhteisessä Ulysseus-allianssissa perustettiin uusi verkosto 23.–24. kesäkuuta Sevillassa järjestettyjen tutkijoiden päivien yhteydessä.  Hankkeeseen etsitään parhaillaan rahoitusta ja yhteistyökumppaneita edistämään Länsi-Afrikan korkeakoulujen ruokaan ja ravitsemukseen liittyvää osaamista.

Haaga-Helian lisäksi NEEMA-verkostossa on mukana on kolme Ulysseus-korkeakoulua: espanjalainen Sevillan yliopisto, ranskalainen Côte d'Azurin yliopisto sekä itävaltalainen MCI -yrittäjyyskorkeakoulu. Lisäksi mukana  on Hochschule Kehl -ammattikorkeakoulu Saksasta.

Länsi-Afrikasta on mukana kahdeksan korkeakoulua Senegalista, Nigeriasta, Burkina Fasosta ja Malista.

Korkeakoulujen edustajien lisäksi Sevillan tapaamiseen osallistuivat Espanjan Special Mission for the Africa Plan -projektin lähettiläs Alberto Virella Gomes ja UNICEFin ravitsemuspäällikkö Médiatrice Kiburente.

NEEMA-verkosto on saanut nimensä fulanin kielen ruokaa tarkoittavasta sanasta. Kielellä on yli 40 miljoonaa puhujaa Länsi- ja Keski-Afrikassa.

Kuva: Uusi eurooppalaiset ja afrikkalaiset korkeakoulutoimijat yhdistävä verkosto perustettiin Sevillassa kesäkuussa Ulysseus-allianssin Researcher’s Days -päivien yhteydessä.