Etäopetus ja -opiskelu haastaa opettajia ja opiskelijoita ympäri maailman

Millaisia kokemuksia etäopetuksesta ja -opiskelusta on saatu koronapandemian aikana? Tästä aiheesta keskusteltiin Haaga-Helian järjestämässä kansainvälisessä seminaarissa "VET and Covid experiences and learnings for the future" 24.3.2021.

Maapallo ja kirja
Uutinen

Body

VET and Covid -seminaariin ja sen jälkeiseen workshopiin osallistui lähes 50 osanottajaa Itävallasta, Virosta, Saksasta, Norjasta, Etelä-Afrikasta ja Suomesta. Seminaariin kansainvälisiltä puhujien monista mielenkiintoisista esityksistä nousi esiin etenkin yksi viesti: ”We must stay motivated”.

Seminaarissa Haaga-Helian parteriyliopistojen ja -oppilaitosten edustajat kertoivat kokemuksiaan jetäopetuksesta ja oppimisesta ammatillisessa koulutuksessa ja opettajankoulutuksessa. Myös suomalaisia kokemuksia ja tutkimustuloksia esiteltiin seminaarin aikana.

Etäopetus avaa mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön

 Etäopetus ja -opiskelu on haastanut opiskelijoita ja opettajia samalla tavoin koko maailmassa. Maailmanlaajuinen pandemia on vaikuttanut viimeisen vuoden aikana sekä ammatilliseen että ammatilliseen opettajankoulutukseen.

- Me kaikki jaamme tarpeen kehittää  pedagogiikkaa ja arviointia verkossa sekä  tukea ja rohkaista opettajia sekä opiskelijoita, jotta saamme parhaan hyödyn digitaalisesta kehityksestä, kiteyttää Liisa Vanhanen-Nuutinen, joka toimi seminaarin fasilitaattorina, tapahtuman antia.

Haasteista huolimatta etäolosuhteista ovat avanneet myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhon. Tämän osoitti esimerkiksi seminaarin jälkeinen työpaja, jossa opettajaopiskelijat Haaga-Heliasta ja Giessenin Europaseminarista toimivat yhdessä tiiminä.

***

Seminaari oli Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun järjestämä.