Ensimmäistä kertaa järjestetty 3UAS-konferenssi oli menestys

Haaga-Helia, Metropolia ja Laurea järjestivät 28.4. ensimmäistä kertaa 3UAS Tulevaisuudenkestävä bisnes – osaaminen systeemeissä -konferenssin, joka keräsi yhteen miltei 200 asiantuntijaa 40 organisaatiosta.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Tilaisuuden pääpuhujana oli Kati Levoranta P2X Solutionsista, joka on vihreän vedyn ja synteettisten polttoaineiden tuotannon ja jakelun edelläkävijä. Lisäksi päivän aikana kuultiin yhteensä 60 puheenvuoroa sekä paneelikeskustelu.

Paneelikeskustelussa mukana olivat Haaga-Helian tutkija Tiina Brandt (kuvassa vas.), tulevaisuusmuotoilija ja 11Helsinki Oy:n perustaja Minna Koskelo, Vertia Oy:n toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista Topi Jokinen ja taiteen tohtori ja intuitiotutkija Asta Raami sekä etäyhteyden välityksellä palvelumuotoilutoimisto Hellonin perustaja ja toimitusjohtaja Jaakko Wäänänen.
 
Paneelissa puhuttiin muun muassa intuition ja psykologisen turvallisuuden tärkeydestä niin johtamisessa, yrittäjyydessä kuin työelämässä muutenkin. 
 
Myös trackeissa keskustelu oli vilkasta, ja esiin nousi jo monia uusia hanke-ideoita. Palautteen perusteella osallistujat arvostivat erityisesti konferenssin inspiroivia puhujia, ajankohtaisia aiheita ja monipuolista keskustelua.
 
‒ Uusien verkostojen syntyminen on ehkä tällaisten tilaisuuksien tärkeintä antia. Siksi järjestimme päivän päätteeksi myös erillisen, ohjatun keskustelutilaisuuden, ja palautteen perusteella kohtaamisia myös syntyi, toteaa järjestelyistä vastannut Tiina Brandt.

Järjestelytiimi toimi koko ajan etänä

Konferenssin järjestelyissä oli mukana asiantuntijoita kaikista kolmesta ammattikorkeakoulusta. Idea konferenssista syntyi pandemia-aikana, ja kaikki järjestelyt on tehty etänä. Myös itse konferenssi pidettiin virtuaalisesti Liveto-alustalla.
 
‒ Järjestelytiimi ei ole tavannut kertaakaan kasvokkain. Toukokuussa on tarkoitus juhlistaa onnistunutta tapahtumaa ja mennä yhdessä syömään. Silloin on ensimmäinen tapaaminen kasvokkain, Brandt naurahtaa.

Konfferenssista on tarkoitus muodostaa vuosittain toistuva tapahtuma, jonka  yhteisenä teemana tulee jatkossakin olemaan yrittäjyys ja johtaminen. Näitä teemoja lähestytään monialaisesti yhdistäen eri tiede- ja osaamisalueita.