Ensimmäinen valtakunnallinen uraohjauspäivä kiinnosti satoja

Ensimmäistä kertaa järjestetty Valtakunnallinen uraohjauspäivä kokosi lähes 700-päisen joukon uraohjauksen ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita. Tapahtuman järjesti Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke, jossa Haaga-Helia on osatoteuttajana. Tapahtuma saa jatkoa: vuoden 2022 Valtakunnallisen uraohjauspäivän järjestäjänä toimii Itä-Suomen yliopisto.

Uraohjauspaiva
Uutinen

Body

Keskiviikkona 24. maaliskuuta järjestetyn verkkotapahtuman teemana oli tulevaisuusorientoitunut uraohjaus, ja esiintyjinä kuultiin muiden muassa futuristi Perttu Pölöstä ja Uraohjaajat ja valmentajat ry:n puheenjohtajaa Leena Penttistä sekä Haaga-Heliasta Päivi-Katriina Juutilaista ja Mia Lahtelaa, jotka esittelivät hankkeessa tehdyn ohjausselvityksen tuloksia. Selvityksestä tulee julkaisu elokuussa.

Lisäksi ohjelmassa oli virtuaalisia työpajoja eri korkeakouluissa tekeillä olevasta uraohjauksen kehittämistyöstä. Elina Iloranta, Katariina Kainu, Mari Austin, Kristiina Laine ja Taina Pallonen esittelivät työpajassa Haaga-Helian ohjauksen toimintamallin rakentamista. Tapahtumassa julkaistiin myös Hyvä, parempi, paras tulevaisuuden uraohjaus -teos. Haaga-Heliasta kirjoittajina mukana olivat Päivi-Katriina Juutilainen ja Nina Mäkelä.

Valtakunnallisen uraohjauspäivän kaltaista, koko Suomen laajuista uraohjaustoimijoiden säännöllisesti kokoontuvaa foorumia ei ole tähän saakka vielä ollut.

- Yllätysrunsas osallistujamäärä kertoo, että tämän tyyppistä tapahtumaa on kaivattu, toteaa projektipäällikkö Milja Manninen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta.

Tapahtuman konsepti rakennettiin jo varhaisesta suunnitteluvaiheesta lähtien niin, että tapahtuma täyttäisi uraohjaustoimijoiden kehittymistarpeita ja aloittaisi vuosittaisen perinteen ja olisi vuoroin eri tahojen, esimerkiksi korkeakoulujen, valtiollisten toimijoiden tai hankkeiden järjestämä. Tänä vuonna tapahtuman järjesti Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke (ESR), jota toteuttavat Haaga-Helia, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulu. Tapahtumajärjestelyihin osallistui myös Uraohjaajat ja -valmentajat ry.

Ensi vuonna tapahtumajärjestäjänä toimii Itä-Suomen yliopisto, Ohjauksen koulutus.

Lisätietoja löydät tästä linkistä.