Dubaissa vieraileva Katri Salmi kertoo opiskelijoiden onnistuneen maailmannäyttelyssä erinomaisesti - "Paviljongin esittelyt ovat hyvin asiantuntevia ja ammattimaisia"

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on Business Finlandin mukana lokakuussa ovensa avanneessa Dubai Expo 2020 -maailmannäyttelyssä. Haaga-Helia on yksi tapahtuman virallisista avainpartnereista ja vastuussa Suomen paviljongin messuoppaina toimivien opiskelijoiden rekrytoimisesta ja kouluttamisesta.

Dubai Expo 2020 -maailmannäyttelyn avajaiset - kuvassa Dubai Expo 2020:n alue sekä ilotulituksia kuvattuna ylhäältä käsin
Uutinen

Body

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on Business Finlandin mukana lokakuussa ovensa avanneessa Dubai Expo 2020 -maailmannäyttelyssä.

Haaga-Helian kansainvälisten asioiden asiantuntija Katri Salmen mukaan näyttely on lähtenyt ammattikorkeakoulun osalta hienosti käyntiin ja opiskelijatkin ovat viihtyneet.

— Opiskelijat ovat kertoneet kotiutuneensa mainiosti ja viihtyvänsä Dubain auringon alla. Samalla he tuntuvat myös oppineen paljon ja vetävät tätä nykyä varsin asiantuntevia ja ammattimaisia esityksiä paviljongin vieraille, hän sanoo.

Dubaissa oppaina toimivat opiskelijat koulutettiin tehtäviin Business Finlandin kanssa yhteistyössä toteutetussa Dubai World Expo -akatemiassa, jonka keskeisinä teemoina olivat liike- ja yhteistyökumppanien tuntemus, kulttuuritietämys sekä asiakaspalvelutaidot.

Salmen mukaan opiskelijat ovat myös ideoineet itse asioita Suomen paviljongin esittelyihin. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee Wärtsilän hiilidioksidilla toimivan kahvikoneen, jolla keitetään kahvit henkilöille, jotka osaavat vastata oikein suomiaiheisen visailun kysymyksiin.

—  Esittelystä tuli näin paitsi asiapitoinen myös hauska, innostava ja interaktiivinen, Salmi kiteyttää.

Toinen opiskelijoilta tullut idea liittyy suomalaiseen musiikkiin, jota soitetaan paviljongin edustalla. Mukaan on kehitetty jopa nuorisolle tyypillisiä tansseja Suomen lippujen kanssa.

Suomen paviljonki saavutti viime perjantaina 100 000 vierailijan rajapyykin, joka on selvästi ylitse näyttelyssä olevien paviljonkien keskiarvon.

Massiivinen jopa Dubain mittakaavassa

Dubain maailmannäyttelyn piti alun perin avautua jo lokakuussa 2020, mutta koronapandemian vuoksi se jouduttiin siirtämään vuodella eteenpäin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta koko maailmannäyttelyiden 168-vuotisen historian aikana.

Puoli vuotta kestävän jättitapahtuman budjetti on lähes 7 miljardia euroa ja sen 4,4 neliökilometrin näyttelyalue vastaa lähes koko Helsingin keskustaa.

Yhdistyneissä Arabiemiraatteissa ennenkin käyneen Salmen mukaan maailmannäyttely on massiivinen jopa Dubain mittakaavassa.

— Dubain yliampuva vauraus ei tullut minulle yllätyksenä, mutta näyttelyn koreus ja toimivuus vetivät kyllä sanattomaksi, hän naurahtaa.

Myös yhteistyö Business Finlandin kanssa on ollut sujuvaa ja tehokasta. Salmi kertoo tunteneensa olonsa tervetulleeksi ja tutustuneensa paitsi Business Finlandin tiimiin myös näyttelyn paikallisiin työntekijöihin.

— Olen saanut hyvin vastauksia lukemattomiin kysymyksiini, sillä kaikki täällä olevat ovat hyvin avuliaita, hän toteaa.

Dubaissa asuu myös paljon Haaga-Helian alumneja, joihin Salmi on ollut yhteydessä virtuaalisesti. 

Maailmannäyttelyssä vietetään sunnuntaina 31. lokakuuta virallista Suomen päivää, johon on kutsuttu mukaan myös alumneja sekä Haaga-Helian yhteistyökumppaneita Lähi-idästä.

Suomen päivän ohjelmassa on muun muassa virallinen seremonia sekä paraati maailmannäyttelyn keskusaukiolla sekä kutsuvieraslounas merkkihenkilöille. 

Lisäksi Suomen päivänä järjestetään erillinen kiertotaloutta koskeva seminaari sekä "Party Like A Finn" -cocktail-tilaisuus. 

Kansainvälisten asioiden asiantuntija Katri Salmi
Ota yhteyttä
Katri
Salmi
kansainvälisten asioiden päällikkö
kansainvälisten asioiden päällikkö
+358 294471649
katri.salmi@haaga-helia.fi