Dubai Expo 2020 avautuu lokakuussa – Haaga-Helia mukana

Haaga-Helian opiskelijat ja opettajat työskentelevät tapahtumassa yhdessä Business Finlandin edustajien kanssa.

Dubai Expo 2020 opiskelijat ja opettajat
News article

Body

Lähi-Idässä järjestettävän maailmannäyttelyn puitteet tarjoavat oivan tilaisuuden mainostaa Suomea, sillä tapahtumaan odotetaan noin 25 miljoonaa vierasta.

– Projekti alkoi jo vuonna 2019, mutta Expoa siirrettiin vuodella myöhemmäksi koronan vuoksi, kertoo lehtori Salla Ursin, joka on ollut alusta lähtien mukana Haaga-Helian projektiryhmässä. Ryhmä on työstänyt Dubai-projektia yhdessä Business Finlandin kanssa.

– On hienoa päästä käytännössä näkemään Suomi-paviljonki ja miten tapahtuma on organisoitu sekä myös meidän Haaga-Helian opiskelijat käytännön tehtävissä Expo Guideina, Ursin jatkaa.

Haaga-Helian opiskelijat edustavat Suomea

Opiskelijat toimivat Suomi-paviljongin messuoppaina osana opintojaan, minkä lisäksi osa heistä toimii  messujen ajan myös brändilähettiläinä Haaga-Helian somessa. Yksi heistä on Salli Halonen, joka opiskelee englanninkielisessä matkailun ja tapahtumantuotannon ohjelmassa (TEMPO). 

– Olen todella innoissani valmiina lähtöön ja uusiin haasteisiin! Haluan kasvaa ja kehittyä ammatillisesti sekä laajentaa omaa kuvaani maailmasta, tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaa sekä tietysti antaa parasta mahdollista palvelua jokaiselle, joka tulee vierailulle Suomi-paviljonkiin.

Arvokasta kokemusta ja uusia yhteistyöverkostoja

Haaga-Helian opiskelijoilla on parhaillaan menossa koulutusvaihe, jossa Business Finlandin edustajat ovat mukana kouluttajina, sparraajina ja suunnittelijoina.

– Mahdollisuus päästä työskentelemään Business Finlandille on todella arvokas kokemus opiskelijalle tulevaisuutta ajatellen, tiivistää liiketaloutta kansainvälisessä koulutusohjelmassa opiskeleva Kaisla Parviainen.

Haaga-Helian opettajat odottavat  puolestaan messuilta kansainvälisen yhteistyöverkoston kasvattamista esimerkiksi harjoittelupaikkojen, case-tehtävien ja opinnäytetöiden merkeissä.

– Expossa pääsee varmasti myös oppimaan uusimmista digitaalisista teknologioista tulevia opetuksia varten. Yritysyhteistyöhön odotan uusia huippukontakteja. Mahtavaa saada edustaa Suomea ja Haaga-Heliaa, sanoo niin ikään Dubaihin lähtevä lehtori Jussi Mertanen.

Kuvateksti: Haaga-Helian opiskelijat ja opettajat valmistautuivat Dubai Expoon valmennuspäivässä 26.8. Pasilan kampuksella.