Ammattikorkeakoulusta houkutteleva työnantaja tutkijoille

Haaga-Helia tavoittelee ensimmäisenä suomalaisena ammattikorkeakouluna HR Excellence in Research -laatuleimaa. Euroopan komission myöntämä HRS4R-laatuleima on tunnustus tutkijoiden työolojen ja uran kehittämistyöstä. 

Kuvassa kaksi ihmistä katselee tablettia ikkunan ääressä, taustalla huoneessa on muita ihmisiä keskustelemassa.
Uutinen

Body

Haaga-Helia hakee HR Excellence in Research -laatuleimaa, koska se kertoo siitä, että ammattikorkeakoulussa arvostetaan ja tuetaan tutkijoita. Haaga-Helia panostaa voimakkaasti akateemiseen soveltavaan tutkimukseen, ja tohtorintutkinnon suorittaneilla on siinä keskeinen rooli.

– Perinteisesti ammattikorkeakoulut eivät ole nuorten tutkijoiden urahaaveiden ensisijainen kohde. Tämän haluamme muuttaa, ja olemme jo tehneet paljon työtä sen eteen COMPASS-projektissa. Haluamme, että Haaga-Helia olisi kiinnostava ja houkutteleva työnantaja tutkijoille, projektipäällikkö Ana Timonen sanoo.

Tutkijalle laatuleima on merkki siitä, että organisaatio ja työnantaja tunnustaa tutkijan oikeudet, arvostaa ja tukee kokemusta kansainvälisestä liikkuvuudesta, ja kunnioittaa työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Lisäksi tunnustuksen saavuttanut organisaatio on sitoutunut läpinäkyvään rekrytointiin ja tarjoaa mahdollisuuden liittyä osaksi yleiseurooppalaista tutkimusorganisaatioiden ja tutkijoiden verkostoa.

Haaga-Helia pyrkii osaksi valikoitua joukkoa

Tähän mennessä 703 organisaatiota eri puolilla Eurooppaa on saanut HR Excellence in Research -tunnustuksen. Suomessa laatuleiman on saanut 10 yliopistoa ja tutkimusorganisaatiota, joista yksikään ei ole ammattikorkeakoulu. Myös kansainvälisesti ammattikorkeakoulut ovat tunnustuksen saaneiden joukossa harvassa.

Haaga-Heliassa tavoitteena on, että laatuleima saadaan alkuarviointivaiheen jälkeen kesällä 2024. Sen jälkeen alkaa kolmen vuoden mittainen toteutusvaihe, jonka aikana toteutetaan alkuvaiheessa tehdyssä toimintasuunnitelmassa listattuja toimia, raportoidaan niistä ja saadaan väliarvio ja suosituksia siitä, miten jatkaa täytäntöönpanoa.

Korkeakouluja ja tutkimusorganisaatioita laatuleima auttaa profiloitumaan tutkijoiden silmissä. Haaga-Heliassa HRS4R-laatutyötä tehdään osana Ulysseus Eurooppa-yliopiston COMPASS-hanketta.

Lue lisää blogikirjoituksesta Boosting researchers’ careers to capture the best talents.

Ota yhteyttä
Ana
Timonen
Projektipäällikkö, COMPASS
Project Manager
+358 294471221
ana.timonen@haaga-helia.fi