Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely käynnistyy – yli 29 000 valmistunutta saa vastattavakseen kyselyn

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä sekä työuran kokonaisuudesta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli vuonna 2018 valmistuneet.

uraseurantakysely 2023
Uutinen

Body

Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä koulutuksen kehittämisessä sekä opintojen ohjauksessa.

Valtakunnallisen kyselyn yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, ovatko ammattikorkeakoulusta valmistuneet tyytyväisiä saamansa koulutukseen. Uraseurantakyselyssä on rahoitusmalliin valikoituneita kysymyksiä, joilla pyritään arvioimaan koulutuksen laatua.  Rahoitusmalliin vaikuttavien vastausten perusteella opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa ammattikorkeakouluille 3 % perusrahoituksesta.

Uraseurantakyselyn kohderyhmänä ovat viisi vuotta sitten ammattikorkeakoulusta valmistuneet

Uraseurantakysely lähetetään tänä vuonna 12.10. kaikille vuonna 2018 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla ja tekstiviestillä. Ammattikorkeakoulut toivovat, että mahdollisimman moni valmistunut jakaa kokemuksensa opinnoista ja työurastaan. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Lisätietoja

Uutinen on julkaistu ensimmäisen kerran Arenen sivuilla 12.10.2023.

Uraseurantakyselyn aikataulu

12.10. Henkilökohtainen kyselylinkki sähköpostilla ja tekstiviestillä (lähetetään valtakunnallisesti)  
17.10. Haaga-Helian lähettämä sähköposti
20.10. 1. muistutusviesti tekstiviestillä (lähetetään valtakunnallisesti)  
01.11. 2. muistutusviesti sähköpostilla (lähetetään valtakunnallisesti)
12.11. Kysely sulkeutuu

Mikäli kysely ei ole tullut sinulle perille, muistathan tarkistaa roskapostilaatikon. Jos vastauslinkkiä ei edelleenkään löydy, lähetä oikea sähköpostisi sekä puhelinnumerosi osoitteeseen alumni@haaga-helia.fi

Kiitos, kun vastaat – palautteesi on tärkeää!

Ota yhteyttä
Elina
El Amrani
asiantuntija, alumnisuhteet
+358 294471077
Elina.ElAmrani@haaga-helia.fi