Ammatillisen opettajankoulutuksen vetovoima jatkuu – opinto-ohjaajan- ja erityisopettajankoulutuksen suosio kasvoi

Haku ammatillisiin opettajakorkeakouluihin päättyi 20. tammikuuta. Haaga-Helian koulutuksiin haki tässä haussa yhteensä 1249 hakijaa.

Kuvituskuva
Uutinen

Body

Ammatillisen opettajankoulutuksen vetovoima jatkuu valtakunnallisesti. Suosituin koulutus opettajakorkeakouluissa on ammatillinen opettajankoulutus, johon Haaga-Heliassa hakijoita tänä vuonna oli 1027. Lukuun sisältyvät myös englanninkieliseen opettajankoulutukseen hakeneet (152).

Valtakunnallisesti erityisesti erityisopettajan ja opinto-ohjaajan koulutuksien suosio kasvoi tänä vuonna. Haaga-Helian ammatilliseen erityisopettajan koulutukseen haki 95  ja opinto-ohjaajan koulutukseen 127 hakijaa. Myös Haaga-Heliassa opokoulutukseen hakijoita oli edellisvuotta jonkin verran enemmän.

Haaga-Heliassa sekä opettajan- että opinto-ohjaajankoulutukseen otetaan tänä vuonna enemmän opiskelijoita kuin viime vuonna. Aloituspaikkoja on nyt yhteensä 400, kun niitä viime vuonna oli 380.

– Lisäsimme sekä opettajan- että opinto-ohjaajankoulutukseen otettavien opiskelijoiden määrää  tämän vuoden opiskelijahaussa. Ammatillinen opettajakorkeakoulu on myös uudistanut opettajankoulutuksen opetussuunnitelman, joka ottaa aiempaa paremmin huomioon ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakoulutuksessa tapahtuvia muutoksia, kertoo opettajakorkeakoulun johtaja Jari Laukia.

Haaga-Helian opettajankoulutukseen hakeutuu jo opettajana toimivia, joilta puuttuu muodollinen opettajan pätevyys, sekä myös opettajiksi aikovia. Haku järjestetään vuosittain tammikuussa yhdessä muiden ammatillisten opettajakorkeakoulujen kanssa.

Opiskelijahaun tulokset julkaistaan maaliskuun lopulla opintopolku.fi-sivustolla. Niistä tiedotetaan myös Haaga-Helian verkkosivulla. Opettajankoulutuksen tulokset julkaistaan 31.3.2022 ja erityisopettajan- ja opinto-ohjaajankoulutuksen tulokset 22.3.2022.

Ota yhteyttä
Jari
Laukia
johtaja
johtaja, Ammatillinen opettajakorkeakoulu
+358 294471710
Jari.Laukia@haaga-helia.fi