3AMK:n Transition Design-intensiivikurssille mahtuu vielä mukaan!

Tule mukaan kaksipäiväiselle intensiivikurssille siirtymäsuunnittelusta! Kurssi on suunnattu sekä AMK että YAMK opiskelijoille, ja on 5:n opintopisteen laajuinen.

3AMK kuvituskuva
Uutinen

Body

Transition Design Sprint: How to design pathways to the future?

Transition Design, eli siirtymäsuunnittelu, on käytännönläheinen ja poikkitieteellinen ala, jossa luodaan konkreettisia ratkaisuja isoihin ja monimutkaisiin ongelmiin. Siirtymäsuunnittelussa hyödynnetään innovatiivista ajattelua ja palvelumuotoilua yhteiskunnan suurimpiin ja ajankohtaisimpiin haasteisiin vastatessa.

Kurssi sisältää luentoja sekä tehtäviä, joissa ratkotaan erilaisia kinkkisiä pulmia. Ongelmat, joihin pureudutaan, ovat ajankohtaisia, monimutkaisia ja vahvasti sidoksissa ympäröivään kulttuuriin sekä sen kehitykseen. Kurssilla pohditaan mm. ylikulutusta, nuorten syrjäytymistä ja yhteiskunnan riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Kurssin pääluennoitsijaksi on saatu Zeynep Falay von Flittner, pitkän kokemuksen omaava suunnittelujohtaja, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä Suomessa siirtymäsuunnittelun parissa. Hänen henkilökohtaisena tavoitteenaan on nopeuttaa kestävän kehityksen muutoksia luovien käytäntöjen avulla.

Kurssille voi ilmoittautua kaikki 3AMK:n opiskelijat, eli sekä Metropolian, Haaga-Helian että Laurean opiskelijat ovat tervetulleita. Kurssi toteutetaan englanniksi Haaga-Helian Pasilan kampuksen tiloissa.

Ilmoittautuminen: 15.8.-31.10.2022

Intensiivitoteutus: 24.-26.11.2022

Ilmoittautuminen ja kurssin lisätiedot: 3amk.fi