3AMK-intensiivijakso tarjosi Suville uutta näkökulmaa uralle

3AMK järjesti tammikuussa 2023 viikon mittaisen Valtion monet urapolut -intensiivijakson. Intensiivijaksolla tutustuttiin valtion erilaisiin uramahdollisuuksiin ja hakuprosessiin sekä tarkasteltiin valtionhallinnon rakennetta ja toimintaperiaatetta.

Suvi Mynttinen
News article

Body

Intensiivijaksolle osallistui myös Suvi Mynttinen, joka opiskelee tieto- ja viestintätekniikkaa toista vuotta. Suvi on 27-vuotias helsinkiläinen, joka työskentelee julkisella sektorilla ja hakee opinnoista uutta suuntaa uralle. Hän pohtii, voisiko tulevaisuudessa työskennellä nykyisellä työnantajallaan eri roolissa opintojen tuoman osaamisen kautta vai suuntaisiko jonnekin muualle valmistumisen jälkeen.

– Oli kiva nähdä, millaista jossain muualla olisi olla töissä. Varsinkin vierailu puolustusvoimille kiinnosti, sillä minusta puolustusvoimat on tosi tärkeä osa Suomea ja valtiota, ja sellaisesta työnantajasta voisi varmasti olla ylpeä.

Valtion monet urapolut -intensiivillä vierailtiin aaltion työpaikoissa, ja Maanpuolustuskorkeakoulu Santahaminassa oli yksi vierailukohde. Sen lisäksi opintojakso sisälsi itsenäistä työskentelyä verkossa ja pienryhmätyöskentelyä. Suvi piti viikon mittaisen intensiivin rakenteesta ja kestosta.

– Oli helppo saada aikatauluihin mahtumaan, kun ei tarvinnut varata niin paljoa aikaa. Kyllähän siinä joutui skippaamaan muita omia kursseja siltä viikolta, mutta kuitenkin vain yhden viikon ajalta.

Monimuotoiset opetusryhmät

3AMK on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian muodostama yhteistyöliittouma, joka mm. järjestää erilaisia yhteistyössä koottuja opintoja kaikkien 3AMK-korkeakoulujen opiskelijoille. Opintojaksoilla on yleensä opiskelijoita eri korkeakouluista ja monilta eri koulutusaloilta, joten opiskelijaryhmät ovat hyvin monimuotoisia.

– Keskustelimme pienryhmässä tehtävien tekemisen lomassa myös kaikkien opinnoista, ja oli tosi kiva kuulla muista kouluista ja muilta aloilta tulevien opinnoista. Normaalisti opiskeluarjessa kun on niin tiiviisti vain oman koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa tekemisissä.

3AMK tarjoaa monia opintojaksoja, mitä minkään 3AMK-korkeakoulun omasta tarjonnasta ei välttämättä löydy sellaisenaan. Suville Valtion monet urapolut -intensiivin mainos herätti kiinnostuksen saman tien, eikä hän ollut ainakaan törmännyt omasta korkeakoulustaan vastaavaan opintojaksoon.

Suvi piti intensiivistä kovasti, ja hän kertoi ensikokemuksen 3AMK-opintojen kanssa olleen positiivinen.

– En tiedä, kuka tästä ei hyötyisi. Varsinkin, jos on joskus miettinyt opiskelemaan hakemista useamman alan välillä tai kiinnostaa muutkin kuin vain omaan alaan liittyvät aiheet, niin voisi olla erityisen mielenkiintoista.