Uraohjaus Suomessa 2022 – Työelämän murros ja uudistuva osaaminen

Kuvituskuva Uraohjasu Suomessa -seminaari
17
marras
Seminaari
-

Uraohjaus Suomessa 2022 -seminaari järjestetään torstaina 17.11.2022 Helsingissä, Pasilan kampuksella. Tilaisuuden teemana on työelämän murros ja uudistuva osaaminen.

Tule kuulemaan, keskustelemaan ja paikantamaan uraohjauksen teemoja elinikäisen ohjauksen monialaisissa ulottuvuuksissa! Seminaari on tarkoitettu kaikille uraohjauksesta kiinnostuneille.

Tapahtuma järjestetään hybridinä ja siihen voi osallistua niin verkossa kuin Pasilan kampuksella. Lähitapahtumaan ilmoittautuminen on päättynyt. Voit edelleen osallistua etätapahtumaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ohjelman alapuolelta.

Tilaisuuden juontavat Teea Oja, erityisasiantuntija , TEM, ja FT Mika Launikari, uraohjauksen ja osaamisen kehittämisen TKI-asiantuntija, Laurea-ammattikorkeakoulu.

Ohjelma

Klo 10  Tervetuloa, rehtori Minna Hiillos, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Työministeri Tuula Haatainen, Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tervehdys  

Klo 10.30  Uudet keinot osaamistarpeiden ratkaisuun – osaamisdata avuksi yhteiseksi kieleksi uraohjauksessa ja jatkuvassa oppimisessa, Leena Pöntynen, Teknologiateollisuus ry  

Teoreettisia ja empiirisiä löytöjä urapolun varrelta, Dosentti Sauli Puukari, JYU  

Klo 11.45–12.45  Lounas tapahtumatorilla  

Klo 12.45–13.45  Työpajat  (valitse alustava työpaja ilmoittautumisen yhteydessä)

1. Miten työtöntä työnhakijaa ohjataan korkeakoulussa?
Haaga-Helian ja Laurean Work and Study Fast Track -työpajassa pohditaan, mitä työttömien uraohjaus on korkeakoulussa. Mikä on olennaista?  Lisätietoja hankkeesta

2. Uraohjausta elinikäisen ohjauksen strategian valossa
Työ- ja elinkeinoministeriön ja KEHA-keskuksen järjestämässä sessiossa pääset kuulemaan ja osallistumaan keskusteluun kansallisista kehittämishankkeista mm. osaamisen tunnistamisen, urasuunnittelutaitojen, ohjausosaamisen määrittelyn ja ohjauksen laadun osalta. Lisätietoja kehittämiskokonaisuuksista.

3. Osaamisen kehittäminen ja uraohjaus elämäntilanteiden muuttuessa
Karriärcenter Arabian työpajassa esitellään uraohjauksessa käytettäviä työkaluja ja keskustellaan asiakkaiden uraohjaustarpeista case-esimerkkien avulla. Lisätietoja

4. Aikuisten ohjauksen kansainvälistyminen
EPALE ja Euroguidance esittelevät tässä työpajassa kansainvälistymisen mahdollisuuksista aikuisten ohjauksessa. Lisätietoja mahdollisuuksista.

5. Kokonaisvaltainen ohjaus ja digitaalinen palvelutarpeen arviointiväline CREAR (tämä työpaja toteutetaan etänä verkossa)
Työpajassa tutustutaan digitaaliseen palvelutarpeen arviointivälineeseen CREAR ja sen käyttöön ohjauksessa. CREAR:n teoreettista ja käsitteellistä tausta-ajattelua avataan osallistujille, minkä lisäksi heillä on mahdollisuus kokeilla CREAR:a itse ja arvioida sen soveltuvuutta omaan ohjaustyöhönsä. Lisätietoja arviointivälineestä.

Klo 13.45–14.15 kahvitauko Haaga-Helian tapahtumatorilla

Klo 14.15  Uraohjaus maahanmuuttotaustaisten toimijuuden ja osallisuuden vahvistamisessa, Miika Kekki, väitöskirjatutkija, UEF

Uraohjauksella kohti kestävää tulevaisuutta, Otto Tähkäpää, Tulevaisuuden ja historian tutkija

Yhteenveto ja keskustelua

Klo 16.00 Seminaari päättyy

Ilmoittautuminen lähitapahtumaan on päättynyt 30.10. Voit edelleen ilmoittautua etätapahtumaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Ilmoittaudu seminaariin

Tapahtuman järjestävät Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja Nordic Network for Adult Learning yhdessä laajan verkoston kanssa.

logonauha
EU logo
Ota yhteyttä
Kalle
Vihtari
yliopettaja
+358 294471444
Kalle.Vihtari@haaga-helia.fi
Hannu
Kotila
yliopettaja
+358 294471612
Hannu.Kotila@haaga-helia.fi
Pirjo
Aura
TKI-asiantuntija
+358 294471345
Pirjo.Aura@haaga-helia.fi