PasilaHUB: ReMall Pop-Up

Nainen hymyilee. Teksti: ReMall Pop-up. aika: 27.10.2021 kello 11-19. Paikka: Mall of Tripla, kulttuuriaukio, 4. kerros
27
loka
Muu tapahtuma
-

Tule kokemaan kiertotalouden elämyksellinen ReMall Pop-Up! Yksilölliset ja ainutlaatuiset kiertotalouden tuotteet ja palvelut tulevat lähelle sinua PasilaHUBin ja Mall of Triplan tapahtumassa.

ReMall Pop-Up tarjoaa kestävän kuluttamisen näyteikkunan sekä tietoa kiertotalouden ratkaisuista, jotka edustavat tulevaisuuden kaupunki- ja elämyskeskuksen palveluita. Tapahtumassa pääset nauttimaan hävikkikeittiön herkkuja, tutustumaan kiertotalouden vaatetrendeihin Helsingin kuvataidelukion valokuvanäyttelyssä ja kokeilemaan vaatteiden paikkausta sashiko-kirjonnalla. Voit myös selvittää, mitä materiaalia vaatteesi oikeasti ovat, testata kiertotalouden tietämystäsi sekä jakaa omien vaatteidesi tarina kuvauspisteessämme.

Iltapäivällä sukellamme vastuullisen muodin maailmaan mielenkiintoisten ja ajankohtaisten asiantuntijahaastattelujen avulla. Haastattelijana toimii vastuullisuuden asiantuntija Minna-Maari Harmaala Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Aika: 27.10.2021 kello 11–19

Paikka: Mall of Tripla, kulttuuriaukio, 4. kerros

Työpajat ja keskustelut:

Kello 13:30, 15:30 ja 17:30: Ompelutyöpaja – Tule kokeilemaan sashiko-kirjontaa! Kaunista vaatteesi paikkauksella. Paikalla myös korjausompelijan vastaanotto; tuo rikkinäiset vaatteesi korjausompelijalle ja saa ne postissa takaisin. Työpajan toteuttaa Seams Helsinki. Workshop also available with English instruction: Sashiko-mending and personal climate care.

Kello 16.00: Vastuullisemmat valinnat – mitä se tarkoittaa muotiyrityksen näkökulmasta ja miten kuluttaja voi vaikuttaa? Keskustelemassa tekstiilien vastuullisuuteen ja tekstiilikierrätykseen erikoistunut somevaikuttaja Outi Pyy ja Lindexin vastuullisuusasiantuntija Aino-Marja Öster.

Kello 17.00: Mistä vaatteeni tulevat ja minne ne menevät nyt ja tulevaisuudessa? Kestävästä tekstiilituotannosta ja kulutuksesta keskustelemassa tutkija Marja Rissanen Aalto-yliopistosta ja Kuituus-hankkeen vetäjä Sini Suomalainen.

Tapahtumassa ovat mukana:

 • Kierrätyskeskuksen Plan B ja Most Wanted tuotteet – uniikkien uusiotuotteiden mallisto
 • Virna Food goes Wonky pop up -pelastettuja herkkuja nollahävikkikeittiöstä
 • My Message – Kierrätysmateriaaleille uusi elämä vaatteina ja koruina
 • Sideflow – Rescue-materiaalien markkinapaikka tekstiilituotannoille
 • Galleria Vitrine / Marjut Kuopus - uniikkeja koruja ja kollaasiteoksia kierrätysmateriaaleista
 • Upcycler – vaatteita ja asusteita kierrätysmateriaaleista
 • Kierto Design – vuokrattavaa, kierrätettävää ja uudelleen käytettävää tapahtumanäkyvyyttä
 • Menddie – korjauspalveluita verkossa
 • Vivokauppa  – kestäviä ja eettisiä paljasjalkakenkiä
 • Kuituus-hanke – vaatetekstiilien testaus ja neuvonta
 • Helsingin kuvataideluokio – valokuvanäyttely, jossa opiskelijat esiintyvät lempivaatteissaan, jotka ovat kierrätettyjä kirppislöytöjä, itse tuunattuja tai perittyjä vintage-aarteita

ReMall Pop-Up on PasilaHUB -hankkeen kokeilu, jossa kiertotalouden ratkaisut ja palvelut tuodaan lähelle kuluttajaa sinne, missä he muutenkin tekevät ostoksiaan ja viettävät aikaansa. Kokeilussa kehitetään verkostoituneita kiertotalouden palveluratkaisuja sekä kerätään asiakasymmärrystä tulevaisuuden kaupunki- ja elämyskeskuksesta, jossa kiertotaloudella on merkittävä rooli. Tavoitteena on kehittää ja elävöittää Pasilaa. PasilaHUB -hanketta rahoittaa Helsingin kaupungin innovaatiorahasto ja sitä koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.