Kohti muutosta – kasvua kiertotaloudesta

Kohti muutosta - kasvua kiertotaloudesta
5
kesä
Seminaari
-

Tervetuloa maanantaina 5.6.2023. klo 12.30–18.00 järjestettävään Kohti muutosta – kasvua kiertotaloudesta -tapahtumaan Haaga-Helian Pasilan kampukselle tai online. Tapahtumassa eri alojen asiantuntijat kertovat suomalaisen kiertotalouskentän viimeisimmistä trendeistä ja sen sääntelyyn liittyvistä haasteista.

Tapahtumassa ääneen pääsevät konkaripoliitikko Sirpa Pietikäinen, kauppakorkeakoulu Hankenin vuoden 2022 opettaja Pia Polsa sekä lukuisat yritysmaailman edustajat, jotka jakavat tapahtumassa kokemuksiaan aina toimitusketjun pystyttämiseen liittyvistä haasteista kiertotaloudesta kumpuaviin hyötyihin ja brändilisään. Tapahtuman juontaa kestävän kasvun sanansaattaja Ville Availa.

Kohti muutosta – kasvua kiertotaloudesta -tapahtuman yhteydessä järjestetään myös työpajoja, joissa voit kirkastaa viestintääsi ammattilaisten ohjaamana, etsiä yhdessä uusia keinoja yrityksesi kestävään ja kannattavaan kasvuun tai pohtia muiden kanssa muuttuvan toimintaympäristön suomia mahdollisuuksia omalla toimialallasi.

Tapahtuma pidetään Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella osoitteessa Ratapihantie 13, mutta voit osallistua siihen myös etäyhteyden kautta. Huomioithan, että työpajoihin osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista sekä läsnäoloa Haaga-Helian kampuksella.

Ilmoittaudu mukaan!

Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös näytteilleasettajan roolissa, jos haluat päästä esittelemään hankettasi, tarjoamaan palveluitasi tai muuten vain verkostoitumaan muiden kiertotaloustoimijoiden kanssa.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Tapahtuman ohjelma

12:30 Saapuminen ja kahvitarjoilu
13:00 Tervetuliaispuhe: Tapahtuman järjestäjät Antti Leppilampi (REACT, Etelä-Suomi) ja Sami Nykter (CCEF) esittelevät lyhyesti hankkeidensa hyötyjä pk-yrityksille.
13:10 Ville Availa: Kuinka yrityksesi voi hyötyä kiertotaloudesta
13:30 Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen terveiset EU:sta (pk-yritykset ja sääntely)
13:50 Kysymyksiä ja vastauksia
14:15 Paneelikeskustelu: Yritykset muutoksen keskellä
- Jarno Poskela (Betolar Oy)
- Panu Sirkiä (MyStash)
- Paula Malleus (Remake UpCycling Studio)
- Tiina Kotipelto (Kesko)
Keskustelun fasilitoi Minna-Maari Harmaala (Haaga-Helia AMK)
15:15 Virkistäydy ja verkostoidu
- Etäyhteydellä osallistuville käytössä Liveto-tila
15:45 Vihreän siirtymän verstas yritysten edustajille (60 min.)
- Työpaja: Viestintä vihreän siirtymän vauhdittajana (Martti Asikainen ja Sari Haavisto)
- Työpaja: Ilmastonmuutoksen uhat ja mahdollisuudet – miten varmistaa oikea strategia (Marja Honkaniemi)
- Työpaja: Kasvua vastuullisesti – kuinka kehittyä kestävästi ja kasvavasti (Petra Lindell ja Annariikka Rosendahl)
15:45 Kiertotalouden tulevaisuus korkeakoulumaailmassa korkeakoulujen edustajille (60 min.)
- Työpaja korkeakoulutoimijoiden verkostoitumiseen ja kiertotalousosaamisen ekosysteemin rakentamiseen.
17:00 Hankenin Pia Polsa: Kohti muutosta: kasvulla vai kasvutta?
17:30 Järjestäjien kiitokset
18:00 Tapahtuma päättyy

Työpajojen teemat

Viestintä vihreän siirtymän vauhdittajana (Martti Asikainen ja Sari Haavisto)

  • Kaipaatko keinoja yrityksesi vihreän siirtymän vauhdittamiseen ja liikevaihdon kasvattamiseen? Tiedätkö, millaista viestintää tarvitset, jotta voisit saavuttaa parempia tuloksia? Jos et, niin älä huoli! Meillä on ratkaisu sinulle. Tule kuuntelemaan työpajaamme, jossa pääset tutustumaan hyviin ja huonoihin viestintätapoihin. Saat myös henkilökohtausta sparrausta yrityksesi viestinnän tehostamiseen. Osallistu työpajaamme ja tee viestinnästäsi kilpailuetu yrityksesi menestykselle.

Ilmastonmuutoksen uhat ja mahdollisuudet – miten varmistaa oikea strategia (Marja Honkaniemi)

  • Ilmastonmuutos on aikamme keskeisimpiä megatrendejä ja sen torjuntaan liittyvät toimenpiteet tulevat vaikuttamaan useimpiin yrityksiin ja niiden strategisiin päätöksiin. Pohditko miten ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan sinun toimintaympäristöösi? Tule oppimaan, miten organisaatiosi voi kehittää strategisia kyvykkyyksiä vastatakseen ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin – ja samalla myös siihen liittyviin mahdollisuuksiin. Osallistu työpajaan ja tule pohtimaan yhdessä, mitä mahdollisuuksia muuttuva toimintaympäristö voisi tarjota juuri sinulle.

Kasvua vastuullisesti – kuinka kehittyä kestävästi ja kannattavasti (Petra Lindell & Annariikka Rosendahl)

  • Maailma muuttuu nopeasti ympärillämme. Vastuullinen liiketoiminta, kestävä kehitys, jatkuva oppiminen ja muuttuva toimintaympäristö puhututtavat niin valtioita, yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin. Vastuullinen työnantaja on sellainen, jolle halutaan antaa oma työpanos kantamalla oma korsi kekoon. Tiedätkö sinä, mistä vastuullinen liiketoiminta ja kestävä kehitys koostuvat? Entä miten kasvaa vastuullisesti kehittyen kestävyys ja kannattavuus huomioiden? Tule mukaan pureutumaan yhdessä siihen, mitä vastuullinen liiketoiminta on tänä päivänä ja millaisin keinoin siihen voidaan vaikuttaa. Osallistu työpajaan ja ole mukana tekemässä maailmasta parempaa paikkaa elää – kestävästi, kannattavasti ja vastuullisesti!

Kiertotalouden tulevaisuus korkeakoulumaailmassa (Haaga-Helia, JAMK & Novia)

  • Korkeakouluilla on merkittävä rooli Suomen kiertotalous- ja ilmastoneutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Tule mukaan ideoimaan yhdessä, miten voisimme kehittää korkeakoulujen välistä yhteistyötä enemmän ekosysteemisuuntaan, ja edistämään asiantuntijuutemme, koulutustemme ja hankkeidemme kautta Suomen kunnianhimoisia kiertotaloustavoitteita.

Hankkeessa mukana:

Tapahtuman yhteistyökumppanit
Kuva
REACT logot

 

 

 

 

 

 

 

Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hanke on rahoitettu REACT-EU -rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Ota yhteyttä
Maija
Rummukainen
projektiasiantuntija
+358 294471328
Maija.Rummukainen@haaga-helia.fi
Leena
Uski
kansainvälisten asioiden asiantuntija
+358 294471753
Leena.Uski@haaga-helia.fi