Datakyvykkyydet tekoälyn tukijalkana

AI-TIE -tekoälykiihdyttämö on suunnattu terveysteknologia-, hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalojen pk-yrityksille.
8
joulu
Webinaari
-

Tekoäly töissä -sarjan kuudes ja viimeinen osassa pureudutaan keinoihin, joilla organisaatiot voivat olla parempia datan hallinnassa. Tekoälyprojektissa menestymisen edellytyksiä parantaa se, että organisaatiolla tai organisaatioilla on osaamista ja vakiintuneita käytänteitä datan hallinnan saralla.

Tilaisuuden alustajina ovat data-asiantuntija Mikael Seppälä Laurea-ammattikorkeakoulusta ja data-arkkitehtuuriasiantuntija Antti ’Jogi’ Poikola Sitrasta.   

Mikael Seppälä puhuu tapahtumassa otsikolla ”Miten onnistut tekoälyprojektissa kehittämällä organisaatiosi datakyvykkyyttä?” Puheenvuoro käsittelee tekoäly- ja datakyvykkyyksien välisiä suhteita ja konkreettisia keinoja, joilla niitä voidaan parantaa.   

Antti ’Jogi’ Poikola puhuu tilaisuudessa aiheesta ”Miksi yritysten kannattaa panostaa datan jakamista edistäviin kyvykkyyksiin?” Gaia-X-verkosto pyrkii synnyttämään eurooppalaisia dataekosysteemejä sekä edistämään luottamukseen ja reiluuteen perustuvia sääntöjä ja toimintatapoja vastapainona yhdysvaltalaisten GAFAM-yritysten (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft) hallitsemille yrityskeskeisille alustoille. Jogi avaa puheenvuorossaan sitä, minkälaisia mahdollisuuksia datan jakaminen avaa yrityksille ja tekoälyn kehittämiselle.  

Osallistu webinaariin, ilmoittaudu 6.12. mennessä! Tilaisuus on maksuton.

  • Aika: To 8.12.2022 klo 9:00 - 10:30
  • Paikka: Zoom
  • Puhujat: Mikael Seppälä ja Antti Poikola

Mikael Seppälä on monitieteilijä, joka työskennellyt aikaisemmin korkeakouluissa ja järjestökentällä Open Knowledge Finland ry:ssä dataan perustuvien palveluiden kehittämisen parissa integraatioiden ja tietovarastoinnin, Business Intelligencen sekä palvelumuotoilun risteyskohdassa.  

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mikaelseppala/  

Antti ’Jogi’ Poikolan polku Gaia-X:n ja reilun datatalouden pariin on kulkenut kansalaisjärjestöjen, tutkimuksen, politiikan ja vaikuttajaorganisaatioiden kautta. Hän on ollut perustamassa Open Knowledge Finlandia, kansainvälistä MyData Global -järjestöä sekä parlamentaarista tietopolitiikan yhteistyöryhmää Tietopolitiikka.fi. Ennen Sitralle siirtymistään Jogi työskenteli Teknologiateollisuus ry:ssä, jossa hän oli perustamassa AI-TIE-hankkeen tekoälykiihdyttämön kumppania FAIAa (First Artificial Intelligence Accelerator). 
 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/poikola/ 

Ilmoittaudu mukaan

Tekoäly töissä on yrityksille suunnattu webinaarisarja, jossa rakennetaan ymmärrystä tekoälyn mahdollisuuksista liiketoiminnan digitalisoinnissa, toiminnan digitalisoinnin sujuvasta käyttöönotosta, tekoälyyn ja dataan liittyvästä sääntelystä, teknologiamurroksen johtamiseen. Lisäksi luomme oivalluksia vuorovaikutteisen yhteiskehittämisen avulla jakamalla ideoita ja sparraamalla yrittäjäkollegoita.

Osallistumalla vähintään kahteen Tekoäly töissä -sarjan webinaariin saat halutessasi todistuksen osallistumisestasi.

Lue lisää webinaarisarjasta ja hankkeesta sen takana