”Uusi työni on kaikkea sitä, mistä haaveilin. Ilman Master-opintojen tuomaa varmuutta olisin tuskin tohtinut edes hakea paikkaa” – Rohkeat valinnat ovat ohjanneet MBA-tutkintoaan viimeistelevää Tuuva Harjannetta uravalintojen äärellä

Tuntuuko joskus siltä, että oma työelämä kaipaa muutosta, mutta on vaikea hahmottaa millaista? Monilla opiskelu on edesauttanut ahaa-elämyksen syntymistä.

Tuuva Harjanne
15.03.2021
Opiskelijatarina

Jäätyään taannoin vanhempainvapaalle Tuuva Harjanteella oli yhtäkkiä aikaa reflektoida osaamistaan sekä miettiä tekemisiään ja tulevaisuutta. Pohdinnat johtivat radikaaliin päätökseen irtisanoutua töistä ja palata opintojen pariin.

- Ei niin, ettenkö olisi pitänyt työstäni – päinvastoin. Tuli vai selkeästi sellainen olo, että nyt tai ei koskaan, Harjanne huomauttaa.

Harjanteella oli takanaan 15 hektistä vuotta markkinoinnin tehtävissä kaupallisen television puolella. Työtehtävät olivat olleet antoisia ja työyhteisö mainio, mutta Harjanne halusi petrata ennen kaikkea business-osaamistaan. Eikö näin ollen esimerkiksi opintovapaa vaihtoehtona puhutellut? 

- Halusin totaalisen irtioton. Ensinnäkin houkutteli ajatus tutustumisesta johonkin ihan muuhun toimialaan. Toisekseen tiesin, että mikäli palaan, ei janoamani muutos toteudu ja olen viiden vuoden päästä täsmälleen samassa kohdassa – työyhteisön ja sinänsä haastavan työn pyörityksessä ihmettelemässä, muuttuiko mikään.   

Vertailtuaan eri koulutusvaihtoehtoja ja verkostojensa kokemuksia, Harjanne haki Haaga-Helian Leading Business Transformation Master-ohjelmaan, pääsi sisään ja aloitti opiskelut elokuussa 2019. Opinnot käynnistyivät hyvin ja jo keväällä 2020 Harjanne alkoi katsella rekrytointi-ilmoituksia sillä silmällä. Sitten tuli COVID 19.

Loppu hyvin kaikki hyvin

- Olihan se hurjaa kun lähes jokaista hakemaani paikkaa haki 100-200 muutakin, Harjanne muistelee viime kesää ja syksyä.

- En kuitenkaan ehtinyt tosissani hätääntyä, sillä minulla oli prioriteettina opintojen saattaminen loppuun. Itse asiassa tulin sitten suorittaneeksi muutamia ekstrakurssejakin viime vuoden aikana.

Harjanne oli opinnäytetyötä vaille valmis, kun työnhaussa tärppäsi. Tämän vuoden alusta hän on toiminut kaupallisten toimintojen vetäjänä subscription busineksen (kestotilausliiketoiminta) alalla. Uudelta työnantajalta löytyi joustoa työn aloituksen suhteen.

- Alkuun osa-aikainen työsuhde mahdollistaa opinnäytetyön viimeistelyn, Harjanne kiittää.

Mitä itse uuteen työnkuvaan tulee, Harjanne kokee sen tarjoavan hänelle juuri sellaisia uusia haasteita kuin hän toivoikin. Useat Strategic Thinking and Management -suuntauksen kursseilla tutuksi tulleet strategiatyökalut ja -metodit ovat käytännön työssä olleet suoraan hyödynnettävissä.

- On ollut palkitsevaa huomata, kuinka aiempi kokemukseni – suht ympäripyöreä medianomikoulutus ja vuodet työelämässä – on täydentynyt uudella osaamisella, Harjanne sanoo ja kehuu erityisesti Haaga-Helian Master-koulutuksen kurssivalikoimaa.

- Välillä koin suorastaan valinnan vaikeutta valitessani hyvistä vaihtoehdoista juuri itseäni kiinnostavat sisällöt. Opintojen ansiosta suhtaudun työelämään ihan uudella innolla ja itsevarmuudella.