”Uudistuin opettajana Haaga-Heliassa” – Otto Härkönen sai ammatillisesta opettajakorkeakoulusta laaja-alaista pedagogista osaamista

Otto Härkönen hakeutui Haaga-Helian ammatilliseen opettajankoulutukseen, koska hän kaipasi tietoa uusista opetus- ja ohjausmenetelmistä ja entistä parempia valmiuksia toimia opettajana.

Otto Härkönen
03.12.2021
Alumnitarina

Otto Härkösen työhistoria on poikkeuksellisen moninainen. Hän aloitti työuransa pubista ja pizzeriasta, mutta veri veti opiskelemaan. Diplomi-insinööriksi valmistunut Härkönen työskenteli hetken aikaa teollisuudessa, josta hän hyppäsi yrityskehitystehtäviin. Hän on sittemmin työskennellyt sekä kunnallisella että yksityisellä sektorilla erilaisissa rooleissa. Hänellä on myös kaksi omaa yritystä. Mutta miten Härkönen päätyi opiskelemaan Haaga-Heliaan?

 - Ajauduin urallani koulutussektorille, ja hiljattain minulle tarjoutui erinomainen mahdollisuus hakea Haaga-Heliaan opiskelemaan ammatilliseksi opettajaksi. Sain sieltä loistavat eväät jatkouraani varten.

Härkönen oli ennen opintojen aloittamista toiminut erilaisissa opetustehtävissä jo yli 20 vuotta, mutta hän halusi vahvistaa osaamistaan.

- Haaga-Helian avulla pystyin uudistumaan opettajana ottamalla käyttöön uusia opetusmenetelmiä. Opinnot nostivat osaamiseni seuraavalle tasolle.

Tätä nykyä Härkönen toimii lehtorina eräässä ammattikorkeakoulussa.

Haaga-Heliassa opetuksen taso on korkea

Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voi opiskella työn ohessa ja valmistua joustavasti 12–18 kuukaudessa. Opintoihin kuuluu kasvatustieteellisiä perusopintoja, ammattipedagogisia opintoja ja opetusharjoittelua. Opinnoissa on huomioitu työelämän ja ammatillisen koulutuksen nykyiset ja tulevat tarpeet.

- Opetuksen taso on Haaga-Heliassa pirskatin korkea. Aloitin opinnot juuri silloin, kun koronapandemia iski. Opettajilla ei ollut siinä hetkessä vielä kaikkea tietoa tai kokemusta digitaalisista työkaluista. Oli tosi upeaa nähdä, miten meidän opettajamme opiskelivat itse samaan aikaan näitä työkaluja ja pystyivät antamaan meille opiskelijoille ihan valtavan setin uusia oppeja ja työvälineitä.

Haaga-Heliassa ammatillisen opettajankoulutuksen oppilaat saavat valmiudet toimia monenlaisissa oppimisympäristöissä. Opinnot kytkeytyvät niin opettajan työhön sekä myös muualla yhteiskunnassa ja ammateissa tarvittavaan osaamiseen. Härkönen on erittäin tyytyväinen saamiinsa oppeihin.

- Opiskelu Haaga-Heliassa kehitti minua ammatillisena opettajana valtavasti. Opin, että tämän päivän opettaminen on ihan erilaista kuin vuosikymmeniä sitten. Nykyään opettaminen ja oppiminen perustuu entistä enemmän yhteistyöhön opettajien ja oppilaiden välillä.

Ammatillisia opettajatovereita ympäri Suomen

Yksi opettajakorkeakoulun parhaista puolista on ollut uusien opettajakollegoiden kanssa verkostoituminen.

- Me opettajakorkeakoulun opiskelijat verkostoiduimme keskenämme hyvin, ja pidämme edelleen yhteyttä. Meillä on esimerkiksi WhatsApp-ryhmiä, käymme yhdessä mökkireissuilla ja vaihdamme tietoa opettamisesta. Opettaminen saattaa välillä olla aika yksinäistä puuhaa, joten on tosi hienoa, että meillä on ammatillisia tovereita ympäri ämpäri Suomea. Heiltä voi tarvittaessa kysyä apua, ja heitä on myös ilo auttaa.

Härkönen suosittelee Haaga-Helian ammatillisista opettajakorkeakoulua kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ihmisistä ja pedagogiikasta.

- Pedagogiikka auttaa ymmärtämään muun muassa sen, miten ihmiset oppivat ja miten tätä tietoa voi hyödyntää opettamisessa. Näiden asioiden sisäistäminen on tärkeää niin HR-puolella kuin opettajan ammatissakin.


Haku Ammatilliseen opettajakorkeakouluun on 3.1.−19.1.2023. Haluatko kuulla lisää Haaga-Helian ammatillisesta opettajankoulutuksesta ja hakemisesta koulutukseen?