Tradenomille ovet tulevaisuuden työelämään ovat avoinna moneen suuntaan

Liiketalouden palveluratkaisujen ja kielten monipuolinen opintokokonaisuus antoi Jonna Vuorenpäälle mahdollisuuden räätälöidä opinnot vastaamaan kattavasti omia kiinnostuksen kohteita. Monipuolisuutensa ansiosta koulutus tarjoaa pian valmistuvalle Vuorenpäälle laajat työllistymismahdollisuudet.

Jonna Vuorenpää
12.02.2021
Opiskelijatarina

Lukiossa Vuorenpää ei vielä ollut varma, mikä hänestä tulee isona. Kolmen välivuoden jälkeen hän päätti kuitenkin kokeilla onneaan ja hakea Haaga-Heliaan, josta oli kuullut hyvää palautetta siellä opiskelevilta ystäviltään.

Lopulta hakukohteeksi valikoitui Liiketoiminnan palveluratkaisujen ja kielten koulutusohjelma, jossa Vuorenpäätä kiinnosti erityisesti koulutuksen monipuolisuus ja mahdollisuus räätälöidä opinnot omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

- Koulutuksessa yhdistyivät kaikki ne asiat, joista olin kiinnostunut, Vuorenpää toteaa.

”Koulutusohjelman vahvuutena opintojen monipuolisuus”

- Kun aloitin opinnot, ajattelin, että suoritan koulun niin nopeasti kuin mahdollista. Löysin kuitenkin niin paljon kiinnostavia kursseja, että en enää halunnut kiirehtiä. Koulutusohjelman vahvuus onkin ehdottomasti opintojen monipuolisuus, Vuorenpää kertoo.

Liiketalouden palveluratkaisujen ja kielten koulutuksen perusopintoihin kuuluu liiketoimintaosaamista, markkinointia, viestintää, digitaitoja ja tapahtumien järjestämistä. Opinnot sisältävät myös kieliopintoja vähintään neljällä eri kielellä, joista suomen ja englannin lisäksi valittavissa on ruotsin, espanjan, ranskan, kiinan tai venäjän opintoja.

Opinnoissa näkyy myös vahvasti Haaga-Helian työelämälähtöisyys ja opiskelijat pääsevät tekemään aidosti yhteistyötä oikeiden yritysten kanssa erilaisten projektien parissa.

- Ensimmäisenä opiskeluvuotenani pääsimme vierailemaan esimerkiksi Särkänniemessä ja haastattelemaan heidän kaupallista johtajaansa projektia varten. Se yritysprojekti oli yksi parhaista kursseista, mitä olen käynyt, Vuorenpää kertoo.

Yksi ikimuistoisista kokemuksista oli myös virtuaalisen AMK-kampuspäivän toteuttamiseen osallistuminen.

- Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa virtuaalisesti, joten saimme ideoida ja tuoda tapahtumaan oman kädenjälkemme. Yhdessä upean opiskelijatiimin kanssa päästimme luovuutemme valloilleen ja lopputulos oli menestys, hän kertoo.

Työelämän moniosaajaksi?

Parhaillaan Vuorenpää suorittaa opintoihin kuuluvaa työharjoittelujaksoa. Kiinnostava harjoittelupaikka löytyi työharjoittelukoordinaattorin avulla Haaga-Helian omasta rekrytointiportaalista.

Vuorenpää kertoo olevansa tyytyväinen saamansa tukeen ja koulusta opittuihin taitoihin, joista on ollut paljon hyötyä työelämässä.

- Käytännönläheiset opinnot antavat todella hyvät eväät työelämään. Työharjoittelupaikassani olen päässyt jo käyttämään oppimiani taitoja ja syventämään osaamistani, hän kertoo.

Valmistumisen jälkeen Vuorenpään haaveena on löytää työ, jossa hän pääsee hyödyntämään kattavasti osaamistaan ja kiinnostuksen kohteitaan markkinoinnin, johtamisen, henkilöstöhallinnon sekä tapahtumien parissa. Tradenomiopintojen monipuolisuuden ansiosta työllistymismahdollisuudet ovatkin laajat.

- Kun valmistut tradenomiksi, sinusta voi tulla melkein mitä vaan. Olen tavannut tästä koulutusohjelmasta valmistuneita, jotka ovat töissä ministeriössä, lakitoimistossa, pelifirmassa, markkinointitoimistossa ja jopa levy-yhtiössä. Mahdollisuuksia on siis todella paljon. Jos haluat tulla työelämän moniosaajaksi, niin tämä koulutus sopii sinulle, Vuorenpää summaa.